“Indulhat a buli” Ekler fánk

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha farsangi bulit tartunk, és szeretnénk lenyűgözni a vendégeket, érdemes bevetni fánkból is egy különlegesebb fajtát. A francia eklert igazából csak nálunk hívják fánknak, amúgy egy pille könnyű tészta, különféle töltelékekkel, ami egyszerűen mennyei.

Elő- és elkészítési idő

20 + 30 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

~ 12 darab

Kalória

~ 305 kcal / darab

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A tésztához

A bevonathoz

A töltelékhez

  • 100 g csoki
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
  2. Magas falú fazékban forraljunk össze 10 dkg Vénuszt a vízzel, majd ha forr, keverjük bele a lisztet, és kavarjuk, amíg a tészta összeáll és elválik az edény falától. Vegyük le a tűzről, majd folyamatosan keverve, egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük, amíg lágy és szép sárga krémet kapunk.
  3. Töltsük habzsákba a tésztát, majd nyomjunk belőle 10 cm hosszú, 2 cm széles csíkokat sütőpapírra. Hagyjunk elegendő helyet a csíkok között!
  4. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.
  5. Közben olvasszuk fel vízgőz felett a csokit. Az olvadt csoki felét tegyük félre, a másikhoz keverjünk hozzá 60 gramm Vénuszt , hogy bevonjuk vele a fánkok tetejét.
  6. Mártsuk a kész eklerek felső harmadát a csokibevonatba, majd hagyjuk megdermedni.
  7. Verjünk a tejszínből kemény habot: ha már kezd habosodni, keverjük bele a porcukrot is, és így folytassuk. A kész tejszínhabot óvatosan forgassuk össze a korábban félretett folyékony csokival. Töltsük a krémet habzsákba!
  8. Óvatosan vágjuk el széltében a csokival bevont fánkokat. Nyomjunk rá csokikrémet a habzsákból, majd  tegyük vissza az ekler csokis tetejét.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Gőzölős sütőben készül az igazi ekler: tegyünk egy kis tepsiben a sütőbe vizet miközben sütjük a fánkot!

A töltelékbe keverhetünk apróra vágott mandulát, vagy diót is.

Keverhetünk kávét is a felvert tejszínhabba, úgy is nagyon finom lesz a desszert!

Vénusz Valódi Vajjal

A vaj és a margarin tökéletes kombinációja, a vaj zamatával

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

532 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Indulhat a buli” Ekler fánk

Hozzávalók

A tésztához

A bevonathoz

A töltelékhez

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
  2. Magas falú fazékban forraljunk össze 10 dkg Vénuszt a vízzel, majd ha forr, keverjük bele a lisztet, és kavarjuk, amíg a tészta összeáll és elválik az edény falától. Vegyük le a tűzről, majd folyamatosan keverve, egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük, amíg lágy és szép sárga krémet kapunk.
  3. Töltsük habzsákba a tésztát, majd nyomjunk belőle 10 cm hosszú, 2 cm széles csíkokat sütőpapírra. Hagyjunk elegendő helyet a csíkok között!
  4. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.
  5. Közben olvasszuk fel vízgőz felett a csokit. Az olvadt csoki felét tegyük félre, a másikhoz keverjünk hozzá 60 gramm Vénuszt , hogy bevonjuk vele a fánkok tetejét.
  6. Mártsuk a kész eklerek felső harmadát a csokibevonatba, majd hagyjuk megdermedni.
  7. Verjünk a tejszínből kemény habot: ha már kezd habosodni, keverjük bele a porcukrot is, és így folytassuk. A kész tejszínhabot óvatosan forgassuk össze a korábban félretett folyékony csokival. Töltsük a krémet habzsákba!
  8. Óvatosan vágjuk el széltében a csokival bevont fánkokat. Nyomjunk rá csokikrémet a habzsákból, majd  tegyük vissza az ekler csokis tetejét.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!



Elkészítési tipp

Gőzölős sütőben készül az igazi ekler: tegyünk egy kis tepsiben a sütőbe vizet miközben sütjük a fánkot!

A töltelékbe keverhetünk apróra vágott mandulát, vagy diót is.

Keverhetünk kávét is a felvert tejszínhabba, úgy is nagyon finom lesz a desszert!