“Mindent beleteszünk” Rakott karfiol barnarizzsel

Ha tetszik a recept, mentsd el

A barna rizs nem csak egészséges, de mivel nincs úgy finomítva, mint a fehér rizs, ezért sokkal több részét használják fel a magoknak. Emiatt is érdemes tehát ezt választanunk a receptjeinkhez, ha oda akarunk figyelni a környezetünkre!

Elő- és elkészítési idő

35 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

~ 370 kcal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 nagy karfiol
  • 250 g barna rizs
  • 3 szál újhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejföl
  • 3 tojás
  • 10 dkg trappista sajt
  • 3 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • friss kakukkfű
  • só, bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Nagy lábosban forraljunk bőséges mennyiségű vizet, sózzuk, majd főzzük meg benne 10 percig a rózsákra szedett karfiolt. Szűrjük le.
  3. Magas falú fazékban hevítsünk kevés Vénusz étolajat, majd adjuk hozzá  a barna rizst. Pirítsuk át, és öntsük fel háromszoros mennyiségű forró vízzel. Sózzuk, fedjük le, és főzzük 25 percig, amíg majdnem kész.
  4. Kevés étolajjal kenjünk ki egy magasabb tepsit, vagy jénai tálat, és kezdjük el benne rétegezni az alapanyagokat. Először jön a rizs, erre terítsük el a karfiolt, a felkarikázott újhagymát, majd öntsük nyakon a tojásokkal elkevert tejföl felével. Morzsoljunk rá kakukkfüvet, és rétegezzük ugyanígy még egyszer. A tetejére halmozzunk reszelt sajtot, és tegyük az előmelegített sütőbe.
  5. Süssük készre 35-40 perc alatt. Tálaljuk forrón krémesre kevert tejföllel, és friss kakukkfűvel.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

A rétegek közé szórhatunk szeletelt mandulát, finoman ropogós lesz az étel.

Válasszunk friss házi tojást a piacról, szebb, aranyló sárga színű lesz tőle az étel!

Ha nem ragaszkodunk a húsmentes fogáshoz, vegyünk a piacon házi kolbászt, és a rétegek közé helyezzünk el kolbász karikákat is!

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

496 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Mindent beleteszünk” Rakott karfiol barnarizzsel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Nagy lábosban forraljunk bőséges mennyiségű vizet, sózzuk, majd főzzük meg benne 10 percig a rózsákra szedett karfiolt. Szűrjük le.
  3. Magas falú fazékban hevítsünk kevés Vénusz étolajat, majd adjuk hozzá  a barna rizst. Pirítsuk át, és öntsük fel háromszoros mennyiségű forró vízzel. Sózzuk, fedjük le, és főzzük 25 percig, amíg majdnem kész.
  4. Kevés étolajjal kenjünk ki egy magasabb tepsit, vagy jénai tálat, és kezdjük el benne rétegezni az alapanyagokat. Először jön a rizs, erre terítsük el a karfiolt, a felkarikázott újhagymát, majd öntsük nyakon a tojásokkal elkevert tejföl felével. Morzsoljunk rá kakukkfüvet, és rétegezzük ugyanígy még egyszer. A tetejére halmozzunk reszelt sajtot, és tegyük az előmelegített sütőbe.
  5. Süssük készre 35-40 perc alatt. Tálaljuk forrón krémesre kevert tejföllel, és friss kakukkfűvel.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!



Elkészítési tipp

A rétegek közé szórhatunk szeletelt mandulát, finoman ropogós lesz az étel.

Válasszunk friss házi tojást a piacról, szebb, aranyló sárga színű lesz tőle az étel!

Ha nem ragaszkodunk a húsmentes fogáshoz, vegyünk a piacon házi kolbászt, és a rétegek közé helyezzünk el kolbász karikákat is!