“Minden hazai” Rakott puliszka juhtúróval

Ha tetszik a recept, mentsd el

Igazi téli csemege ez a kolozsvári szalonnás, juhtúrós puliszka, amelyhez tényleg könnyű bevásárolnunk úgy, hogy minden hozzávalója hazai legyen.

Elő- és elkészítési idő

15 + 45 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 (nagyon éhes) főre

Kalória

~ 1040 kcal / fő

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 200 g kukoricadara
  • 200 g kukoricaliszt
  • 8 dl víz
  • 2 dl tej
  • 20 dkg juhtúró
  • 4 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 4 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejföl
  • só, bors

Elkészítés

  1. Magas falú edényben forraljuk fel a vizet a tejjel. Sózzuk, majd keverjük bele a kukoricalisztet és a kukoricadarát is. Fakanállal keverjük folyamatosan, közben vegyük le a legkisebb fokozatra a lángot. Tíz perc pöfögés után vegyük le a tűzről.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  3. Nagy teflonserpenyőben kevés olajon pirítsuk le az apróra kockázott kolozsvári szalonnát. Amikor elkezd pirulni, keverjük hozzá a vékony karikákra szelt hagymát, fokhagymát. Pirítsuk közepes lángon, amíg aranybarna lesz a hagyma!
  4. Magas falú tepsit kenjünk ki kevés Vénusz étolajjal. Terítsünk a tepsi aljára kanálnyi darabokat a puliszkából,  morzsoljunk rá juhtúrót, majd kanalazzunk rá a hagymás kolozsvári szalonnából is. Locsoljuk meg egy kevés tejföllel, majd rétegezzük újra: Puliszka, juhtúró, hagymás kolozsvári szalonna, és tejföl.
  5. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 40 perc alatt süssük készre.
  6. Tálaljuk forrón, kevés maradék hagymás szalonnapörccel és tejföllel!

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Ne aggódjunk, ha kicsit letapad a puliszka főzés közben, amíg nem ég oda, addig csak jobb lesz az íze tőle.

Ha kihagyjuk a kolozsvári szalonnát a receptből, máris vegetáriánus lesz a puliszkánk.

Ha tettünk el bazsalikomos vagy medvehagymás pestot, vegyük elő, és tálaljuk azzal a puliszkát!

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

468 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Minden hazai” Rakott puliszka juhtúróval

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú edényben forraljuk fel a vizet a tejjel. Sózzuk, majd keverjük bele a kukoricalisztet és a kukoricadarát is. Fakanállal keverjük folyamatosan, közben vegyük le a legkisebb fokozatra a lángot. Tíz perc pöfögés után vegyük le a tűzről.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  3. Nagy teflonserpenyőben kevés olajon pirítsuk le az apróra kockázott kolozsvári szalonnát. Amikor elkezd pirulni, keverjük hozzá a vékony karikákra szelt hagymát, fokhagymát. Pirítsuk közepes lángon, amíg aranybarna lesz a hagyma!
  4. Magas falú tepsit kenjünk ki kevés Vénusz étolajjal. Terítsünk a tepsi aljára kanálnyi darabokat a puliszkából,  morzsoljunk rá juhtúrót, majd kanalazzunk rá a hagymás kolozsvári szalonnából is. Locsoljuk meg egy kevés tejföllel, majd rétegezzük újra: Puliszka, juhtúró, hagymás kolozsvári szalonna, és tejföl.
  5. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 40 perc alatt süssük készre.
  6. Tálaljuk forrón, kevés maradék hagymás szalonnapörccel és tejföllel!

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!



Elkészítési tipp

Ne aggódjunk, ha kicsit letapad a puliszka főzés közben, amíg nem ég oda, addig csak jobb lesz az íze tőle.

Ha kihagyjuk a kolozsvári szalonnát a receptből, máris vegetáriánus lesz a puliszkánk.

Ha tettünk el bazsalikomos vagy medvehagymás pestot, vegyük elő, és tálaljuk azzal a puliszkát!