“100%-os a jól lakottság” Spenótos krumplifőzelék sült oldalassal

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha a sima spenótot túl könnyű ételnek tartjuk a téli hónapokra, turbózzuk fel egy kis krumplival és sült oldalassal. Garantáltan jól lakik vele kicsi és nagy.

Elő- és elkészítési idő

60 + 60 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 825 kcal / adag

Hozzávalók

  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 2 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kg krumpli
  • 500 g mirelit spenót
  • 100 g bébispenót
  • 1 citrom leve

Elkészítés

  1. Vágjuk szeletekre a csontos oldalast, sózzuk, borsozzuk be, és tegyük beolajozott tepsibe. Dobjunk mellé fokhagymagerezdeket is, héjastól. Alaposan fedjük le alufóliával, majd tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 1 órán keresztül. Távolítsuk el a fóliát, majd süssük további 45-50 percen át, amíg az oldalas teljesen megpuhul.
  2. Magas falú edényben, kevés olajon pirítsuk le az apró kockára vágott hagymát, fokhagymát. Ha lepirult, adjuk hozzá a 2-3 centis kockákra vágott krumplit, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepi. Sózzuk ízlés szerint, tegyünk rá fedőt, és fél óra alatt főzzük puhára.
  3. Vegyük ki a megpuhult krumpli felét, tegyük félre.
  4. A visszamaradt krumplis lével forraljuk össze a felolvasztott mirelit spenótot, majd botmixerrel pürésítsük egészen selymesre.
  5. Tegyük vissza a tűzhelyre, lapátoljuk vissza a korábban kiszedett krumplit, és adjuk hozzá a megmosott, lecsepegtetett bébispenótot is.
  6. Facsarjuk bele a citrom levét, majd forraljuk készre. Tálaljuk forrón a sült oldalassal, és némi frissen őrölt borssal.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 

Elkészítési tipp

Tálaláskor ne felejtsünk el a sült fokhagymából is rakni a főzelékhez!

Ha nem akarunk húst enni, feltétként adjunk hozzá tükörtojást!

Ha kapunk a piacon, használhatunk friss spenónot is bébispenót helyett!

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

479 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“100%-os a jól lakottság” Spenótos krumplifőzelék sült oldalassal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk szeletekre a csontos oldalast, sózzuk, borsozzuk be, és tegyük beolajozott tepsibe. Dobjunk mellé fokhagymagerezdeket is, héjastól. Alaposan fedjük le alufóliával, majd tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 1 órán keresztül. Távolítsuk el a fóliát, majd süssük további 45-50 percen át, amíg az oldalas teljesen megpuhul.
  2. Magas falú edényben, kevés olajon pirítsuk le az apró kockára vágott hagymát, fokhagymát. Ha lepirult, adjuk hozzá a 2-3 centis kockákra vágott krumplit, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepi. Sózzuk ízlés szerint, tegyünk rá fedőt, és fél óra alatt főzzük puhára.
  3. Vegyük ki a megpuhult krumpli felét, tegyük félre.
  4. A visszamaradt krumplis lével forraljuk össze a felolvasztott mirelit spenótot, majd botmixerrel pürésítsük egészen selymesre.
  5. Tegyük vissza a tűzhelyre, lapátoljuk vissza a korábban kiszedett krumplit, és adjuk hozzá a megmosott, lecsepegtetett bébispenótot is.
  6. Facsarjuk bele a citrom levét, majd forraljuk készre. Tálaljuk forrón a sült oldalassal, és némi frissen őrölt borssal.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 


Elkészítési tipp

Tálaláskor ne felejtsünk el a sült fokhagymából is rakni a főzelékhez!

Ha nem akarunk húst enni, feltétként adjunk hozzá tükörtojást!

Ha kapunk a piacon, használhatunk friss spenónot is bébispenót helyett!