“Ülj le, és mesélj a napodról! ” Édesburgonya főzelék sárgaborsóval és kolbászkarikákkal

Ha tetszik a recept, mentsd el

Igazi jóízű hétköznapi vacsora lehet egy hideg estére ez az édesburgonyás sárgaborsós főzelék, amelyet majszolgatva beszélgetős vacsorára számíthatunk.

Elő- és elkészítési idő

45 + 35 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 920 kcal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg édesburgonya
  • 40 dkg sárgaborsó
  • 30 dkg füstölt kolbász
  • 2 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • 5-6 babérlevél
  • só, bors
  • 2 dl tejföl
  • friss petrezselyem

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban 20-25 perc alat enyhén sózott vízben főzzük puhára a meghámozott és feldarabolt édesburgonyát. Ha megpuhult, öntsük le a vizet, és törjük össze villával.
  2. Hevítsünk étolajat nagy lábosban. Pirítsuk üvegesre az apró kockára vágott hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a 2-3 centis darabokra vágott kolbászt, majd a sárgaborsót és a babérlevelet  is, és gyakran kavarva pirítsuk pár percig.
  3. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ahogy dagad a sárgaborsó, mindig pótoljuk újra a vizet. Főzzük készre 25-30 perc alatt, majd keverjük bele a korábban félretett édesburgonya pürét is.
  4. Vigyázva, hogy ne égjen oda, forraljuk készre a főzeléket.
  5. Tálaljuk forrón frissen őrölt borssal, pár kanál krémesre kevert tejföllel, és petrezselyemmel.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Hagyjuk el bátran a kolbászt, ha vegetáriánus ételt szeretnénk főzni!

Édesburgonya helyett használhatunk sima krumplit is, ha nem szeretjük az édeskés főzelékeket

Ne főzzük teljesen puhára a sárgaborsót, akkor lesz jó a főzelék, ha egy kicsit még kemény, és van tartása.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

515 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Ülj le, és mesélj a napodról! ” Édesburgonya főzelék sárgaborsóval és kolbászkarikákkal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban 20-25 perc alat enyhén sózott vízben főzzük puhára a meghámozott és feldarabolt édesburgonyát. Ha megpuhult, öntsük le a vizet, és törjük össze villával.
  2. Hevítsünk étolajat nagy lábosban. Pirítsuk üvegesre az apró kockára vágott hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a 2-3 centis darabokra vágott kolbászt, majd a sárgaborsót és a babérlevelet  is, és gyakran kavarva pirítsuk pár percig.
  3. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ahogy dagad a sárgaborsó, mindig pótoljuk újra a vizet. Főzzük készre 25-30 perc alatt, majd keverjük bele a korábban félretett édesburgonya pürét is.
  4. Vigyázva, hogy ne égjen oda, forraljuk készre a főzeléket.
  5. Tálaljuk forrón frissen őrölt borssal, pár kanál krémesre kevert tejföllel, és petrezselyemmel.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Hagyjuk el bátran a kolbászt, ha vegetáriánus ételt szeretnénk főzni!

Édesburgonya helyett használhatunk sima krumplit is, ha nem szeretjük az édeskés főzelékeket

Ne főzzük teljesen puhára a sárgaborsót, akkor lesz jó a főzelék, ha egy kicsit még kemény, és van tartása.