Furcsa páros - Narancsos sütőtökös répafőzelék füstölt hússal

Ha tetszik a recept, mentsd el

A gyümölcstől kicsit édes ez a narancsos répafőzelék, amihez érdekes módon remekül illik a hús füstös karaktere. Ha pikáns fogásra vágyunk, érdemes kipróbálni.

Elő- és elkészítési idő

60 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 600 kcal / adag

Allergének

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kg sütőtök
  • 50 dkg sárgarépa
  • fél zellergumó
  • 2 közepes fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg füstölt tarja
  • 5-6 babérlevél
  • 3 ek Vénusz napraforgó étolaj
  • 1 narancs leve
  • friss petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Vágjuk ketté hosszában a sütőtököt, kanalazzuk ki a magjait, majd tegyük a sütőbe, és 40 perc alatt süssük puhára.
  3. Amíg sül a tök, magas falú fazékban felhevített étolajon pirítsuk üvegesre az apró kockákra vágott hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát is, majd a vékony szeletekre vágott sárgarépát, zellert. Pirítsuk, amíg kis színt kap, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Tegyük bele a füstölt tarját és a babérlevelet, fedjük le, majd közepes lángon főzzük egy órát.
  4. Kanalazzuk ki a készre sült tököt a héjából. Vegyük ki a tarját és a babérleveleket  a főzelékből és keverjük bele a tököt. Facsarjuk bele a narancs levét is.
  5. Botmixerrel pürésítsük egyenletes krémesre a főzeléket. Sózzuk ízlés szerint!
  6. Tálaljuk forrón a főzeléket apró darabokra vágott tarjával, és friss petrezselyemmel!

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 

              Elkészítési tipp

              Tálaláskor megszórhatjuk pirított tökmaggal is a főzeléket!

              Még finomabb lesz, ha kanálnyi tökmagolajjal dobjuk fel az ebédet!

              Ételallergia tipp

              Ha érzékenyek vagyunk a zellerre, bátran hagyjuk ki belőle!

              Vénusz napraforgó-étolaj

              Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

              Ha tetszik a recept, mentsd el

              Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

              TOVÁBBI RECEPTEK

              468 db recept találat. Elértél a lista aljára.

              Betöltést jelző forgó ikon

              További receptek betöltése

              Furcsa páros - Narancsos sütőtökös répafőzelék füstölt hússal

              Hozzávalók

              Elkészítés

              1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
              2. Vágjuk ketté hosszában a sütőtököt, kanalazzuk ki a magjait, majd tegyük a sütőbe, és 40 perc alatt süssük puhára.
              3. Amíg sül a tök, magas falú fazékban felhevített étolajon pirítsuk üvegesre az apró kockákra vágott hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát is, majd a vékony szeletekre vágott sárgarépát, zellert. Pirítsuk, amíg kis színt kap, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Tegyük bele a füstölt tarját és a babérlevelet, fedjük le, majd közepes lángon főzzük egy órát.
              4. Kanalazzuk ki a készre sült tököt a héjából. Vegyük ki a tarját és a babérleveleket  a főzelékből és keverjük bele a tököt. Facsarjuk bele a narancs levét is.
              5. Botmixerrel pürésítsük egyenletes krémesre a főzeléket. Sózzuk ízlés szerint!
              6. Tálaljuk forrón a főzeléket apró darabokra vágott tarjával, és friss petrezselyemmel!

              Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 


                          Elkészítési tipp

                          Tálaláskor megszórhatjuk pirított tökmaggal is a főzeléket!

                          Még finomabb lesz, ha kanálnyi tökmagolajjal dobjuk fel az ebédet!

                          Ételallergia tipp

                          Ha érzékenyek vagyunk a zellerre, bátran hagyjuk ki belőle!