„Irány Mexikó!” Quesadilla avokádókrémmel

Ha tetszik a recept, mentsd el

A tortillalapok a konyhában remekül bevethető alapanyagok, ha gyors és finom vacsorára vágyunk. Tölthetjük, süthetjük, tekerhetjük, mindenhogy finom. Az avokádókrémes változattal pedig egyenesen Mexikóban érezhetjük magunkat!

Elő- és elkészítési idő

5 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~366 kCal / adag

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 érett avokádó
  • 5 koktélparadicsom
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél lime/citrom leve
  • frissen őrölt bors
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 csomag tortilla lap

Elkészítés

  1. Az avokádókat félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk, húsukat egy tálba kaparjuk.
  2. A paradicsomokat negyedbe vágjuk és az avokádóhoz adjuk.
  3. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. Villával vagy turmixgéppel eldolgozzuk a masszát, sóval, borssal, citromlével ízesítjük.
  4. Száraz serpenyőben megpirítjuk a tortilla lap egyik felét, kiszedjük, megkenjük az avokádókrémmel. Megszórjuk reszelt sajttal félbehajtjuk és tálaljuk.
Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Avokádókrém helyett megkenhetjük tejföllel, körözöttel is.

Tölthetjük zöldségpürével (zöldborsó, répa, stb.) és sajttal is.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenység/allergia esetében a kukoricaliszttel készült tortillát válasszunk.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

468 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Irány Mexikó!” Quesadilla avokádókrémmel

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Az avokádókat félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk, húsukat egy tálba kaparjuk.
  2. A paradicsomokat negyedbe vágjuk és az avokádóhoz adjuk.
  3. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. Villával vagy turmixgéppel eldolgozzuk a masszát, sóval, borssal, citromlével ízesítjük.
  4. Száraz serpenyőben megpirítjuk a tortilla lap egyik felét, kiszedjük, megkenjük az avokádókrémmel. Megszórjuk reszelt sajttal félbehajtjuk és tálaljuk.
Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Avokádókrém helyett megkenhetjük tejföllel, körözöttel is.

Tölthetjük zöldségpürével (zöldborsó, répa, stb.) és sajttal is.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenység/allergia esetében a kukoricaliszttel készült tortillát válasszunk.

Vénusz tipp

Pár csepp Vénusz étolajat cseppentve a krémbe, csillogóbb, ragyogóbb zöld színű lesz a krém.

Tejföl helyett próbáljuk ki a quesadillát Vénusz Napföllel és sajttal!