"Kitalálod, mi van benne?" csokis piskóta

Ha tetszik a recept, mentsd el

A klasszikus recepteket is fel lehet dobni, ha meglepetést teszünk a hozzávalók közé. Ez a csokis piskóta most az étcsoki darabkáktól és földimogyorótól lett különleges.

Elő- és elkészítési idő

10 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~ 410 kcal / adag

Allergének

Földimogyoró

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 60 g liszt
  • 60 g cukor
  • 3 ek kakaópor
  • 6 tojás
  • 1 csipet só
  • 10 dkg Vénusz Vajízű Sütőmargarin
  • 1 vaníliarúd kikapart magja
  • 1 tk sütőpor
  • 100 g földimogyoró
  • 100 g étcsoki
  • porcukor

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Válasszuk külön a tojásfehérjéket, majd egy csipet só hozzáadásával verjünk kemény habot belőlük. Tegyük félre.
  3. A tojások sárgáját a cukor hozzáadásával verjük fehéredésig. Közben adagoljuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait és a felolvasztott Vénuszt.
  4. Szitáljuk bele a sütőporral és a kakaóporral összeforgatott lisztet, majd keverjük egyenletes krémmé. Óvatosan forgassuk hozzá 2 lépésben a felvert tojásfehérjét.
  5. Öntsük a masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd szórjuk meg földimogyoróval és darabolt étcsokival.
  6. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 20 perc alatt süssük készre. Tálaláskor szitáljunk rá porcukrot!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Bármilyen aszalt gyümölcsöt is keverhetünk hozzá, attól kicsit fanyarabb lesz a süti.

Kipróbálhatjuk sós mogyoróval is, igazán különleges lesz tőle.

Verjünk hozzá friss tejszínhabot, és már kész is a habos meglepetés a családnak.

Vénusz Vajízű Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható, finom vajízű sütőmargarin

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

532 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Kitalálod, mi van benne?" csokis piskóta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Válasszuk külön a tojásfehérjéket, majd egy csipet só hozzáadásával verjünk kemény habot belőlük. Tegyük félre.
  3. A tojások sárgáját a cukor hozzáadásával verjük fehéredésig. Közben adagoljuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait és a felolvasztott Vénuszt.
  4. Szitáljuk bele a sütőporral és a kakaóporral összeforgatott lisztet, majd keverjük egyenletes krémmé. Óvatosan forgassuk hozzá 2 lépésben a felvert tojásfehérjét.
  5. Öntsük a masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd szórjuk meg földimogyoróval és darabolt étcsokival.
  6. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 20 perc alatt süssük készre. Tálaláskor szitáljunk rá porcukrot!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Bármilyen aszalt gyümölcsöt is keverhetünk hozzá, attól kicsit fanyarabb lesz a süti.

Kipróbálhatjuk sós mogyoróval is, igazán különleges lesz tőle.

Verjünk hozzá friss tejszínhabot, és már kész is a habos meglepetés a családnak.