“Woooooow” - ropogós réteges

Ha tetszik a recept, mentsd el

A pohárkrémek nagy előnye, hogy percek alatt elkészülnek, és általában nagy mosollyal szokták őket megköszönni. Érdemes kipróbálni bármelyik hétköznap, hogy otthon milyen hatást vált ki a családtagjainkból!

Elő- és elkészítési idő

5 + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 550 kcal

Allergének

Földimogyoró

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Törjük apró darabokra a csokis kekszet, majd serpenyőben nagy lángon forgassuk össze a Vénusz felével.
  2. Verjünk a tejszínből a porcukor hozzáadásával tejszínhabot.
  3. Alacsony láng felett keverjük egyenletesen krémesre a maradék Vénuszt és a csokit.
  4. Rétegezzük poharakba a hozzávalókat. Kezdjük a kekszmorzsával, majd folytassuk a tejszínhabbal és a csokiszósszal, és ne felejtsünk el bőven hinteni a rétegek közé földimogyorót is!
  5. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

Mogyoró helyett bármilyen magot használhatunk, amit szeretünk: pekándióval, pisztáciával, dióval, kesudióval is szuper finom!

Rejthetünk a pohárkrémbe friss gyümölcsöket is meglepetés gyanánt!

Tejszínhab helyett, mascarponéból is készülhet a krém, akkor sokkal töményebb lesz a desszertünk!

Ételallergia tipp

Használjunk Vénusz Vajízű Sütőmargarint, laktózmentes tejszínt, így laktózmentes lesz a sütink.

Vénusz Valódi Vajjal Sütéshez

A margarin és vaj tökéletes kombinációja

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

540 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Woooooow” - ropogós réteges

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Törjük apró darabokra a csokis kekszet, majd serpenyőben nagy lángon forgassuk össze a Vénusz felével.
  2. Verjünk a tejszínből a porcukor hozzáadásával tejszínhabot.
  3. Alacsony láng felett keverjük egyenletesen krémesre a maradék Vénuszt és a csokit.
  4. Rétegezzük poharakba a hozzávalókat. Kezdjük a kekszmorzsával, majd folytassuk a tejszínhabbal és a csokiszósszal, és ne felejtsünk el bőven hinteni a rétegek közé földimogyorót is!
  5. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


Elkészítési tipp

Mogyoró helyett bármilyen magot használhatunk, amit szeretünk: pekándióval, pisztáciával, dióval, kesudióval is szuper finom!

Rejthetünk a pohárkrémbe friss gyümölcsöket is meglepetés gyanánt!

Tejszínhab helyett, mascarponéból is készülhet a krém, akkor sokkal töményebb lesz a desszertünk!

Ételallergia tipp

Használjunk Vénusz Vajízű Sütőmargarint, laktózmentes tejszínt, így laktózmentes lesz a sütink.