“Tavasszal a legfinomabb” Petrezselymes karalábékrémleves

Ha tetszik a recept, mentsd el

A zsenge karalábéból készült krémlevesnél nincs is finomabb ilyenkor tavasszal, ropogós kaláccsal tálalva tökéletes lesz az összhang a tányérunkban.

Elő- és elkészítési idő

10 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 430 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg karalábé
  • 3 közepes fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • fél zellergumó
  • 3 dl tejszín
  • 2 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors
  • kevés szikkadt kalács

Elkészítés

  1. Magas falú edényben hevítsünk Vénusz étolajat. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd rövid pirítást követően a meghámozott és feldarabolt karalábét és zellert.
  2. Öntsük fel egy liter vízzel, majd fedővel lefedve főzzük puhára a zöldségeket.
  3. Adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk össze, sózzuk ízlés szerint, majd botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre.
  4. Tálaljuk forrón, frissen aprított petrezselyemmel, kevés olajon megfuttatott apróra vágott kalács kockákkal és őrölt borssal.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

A kalácsot azért is érdemes kipróbálni hozzá, mert édessége tökéletesen illik a zöldség selymes ízéhez.

Reszelhetünk rá egy kevés parmezánt vagy kecskesajtot is!

Ételallergia tipp

Tegyünk hozzá laktózmentes tejszínt, és akkor laktózérzékenyek is fogyaszthatják az ételt.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

466 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Tavasszal a legfinomabb” Petrezselymes karalábékrémleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú edényben hevítsünk Vénusz étolajat. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd rövid pirítást követően a meghámozott és feldarabolt karalábét és zellert.
  2. Öntsük fel egy liter vízzel, majd fedővel lefedve főzzük puhára a zöldségeket.
  3. Adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk össze, sózzuk ízlés szerint, majd botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre.
  4. Tálaljuk forrón, frissen aprított petrezselyemmel, kevés olajon megfuttatott apróra vágott kalács kockákkal és őrölt borssal.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

A kalácsot azért is érdemes kipróbálni hozzá, mert édessége tökéletesen illik a zöldség selymes ízéhez.

Reszelhetünk rá egy kevés parmezánt vagy kecskesajtot is!

Ételallergia tipp

Tegyünk hozzá laktózmentes tejszínt, és akkor laktózérzékenyek is fogyaszthatják az ételt.