“Megőrülsz a tavasztól” Sült retkes, tofus rizstészta

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ebben a tavaszi ázsiai ételben minden benne van, ami egy tavaszi ebédhez kell. Próbáljuk ki, még ha a hazai konyhában szokatlannak is tűnik első látásra a retket nem nyersen, hanem sütve fogyasztani.

Elő- és elkészítési idő

10 + 15 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 550 kcal

Allergének

Szója

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 újhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag retek
  • fél cukkini
  • 150 g tofu
  • 1 kimagozott, erezett chili
  • 400 g rizstészta
  • 4 ek fekete szójaszósz
  • friss koriander
  • 2 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • só, bors

Elkészítés

  1. Forraljunk vizet magas falú edényben. Amikor forr, sózzuk, majd vegyük le a tűzről, és áztassuk bele a rizstésztát. Fedjük le, és hagyjuk puhulni.
  2. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk étolajat. Ha elég forró, adjuk hozzá a centis kockákra vágott tofut. Gyakran átforgatva pirítsuk 5 percig, amíg minden oldala színt kap. Adjuk hozzá az apróra vágott chilit, újhagymát, fokhagymát és a megmosott, nagyobb darabokra szelt retket.
  3. Ha a retek lepirult, adjuk hozzá a rizstésztát, és határozott mozdulatokkal forgassuk össze a tofus zöldségekkel. Locsoljuk meg szójaszósszal, és pirítsuk készre 3-4 perc alatt.
  4. Tálaljuk forrón frissen darabolt korianderrel és újhagymával.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Tegyünk hozzá mogyorót!

Szójaszósz helyett meglocsolhatjuk osztriga szósszal is, amit szintén lehet kapni a nagyobb szupermarketekben!

Csirkehússal is nagyon finom, ezt is ugyanakkor kell beletenni, mint a tofut.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

509 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Megőrülsz a tavasztól” Sült retkes, tofus rizstészta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljunk vizet magas falú edényben. Amikor forr, sózzuk, majd vegyük le a tűzről, és áztassuk bele a rizstésztát. Fedjük le, és hagyjuk puhulni.
  2. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk étolajat. Ha elég forró, adjuk hozzá a centis kockákra vágott tofut. Gyakran átforgatva pirítsuk 5 percig, amíg minden oldala színt kap. Adjuk hozzá az apróra vágott chilit, újhagymát, fokhagymát és a megmosott, nagyobb darabokra szelt retket.
  3. Ha a retek lepirult, adjuk hozzá a rizstésztát, és határozott mozdulatokkal forgassuk össze a tofus zöldségekkel. Locsoljuk meg szójaszósszal, és pirítsuk készre 3-4 perc alatt.
  4. Tálaljuk forrón frissen darabolt korianderrel és újhagymával.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Tegyünk hozzá mogyorót!

Szójaszósz helyett meglocsolhatjuk osztriga szósszal is, amit szintén lehet kapni a nagyobb szupermarketekben!

Csirkehússal is nagyon finom, ezt is ugyanakkor kell beletenni, mint a tofut.