“Túrázás utáni csemege” Sonkahagymás húsos pite

Ha tetszik a recept, mentsd el

Egy hosszú tavaszi séta után jól esik leülni az asztal köré, és egy kiadósat ebédelni a családdal. Ettől a recepttől biztosan jól lakunk.

Elő- és elkészítési idő

2,5 óra + 40 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 1250 kcal

Allergének

Glutén

Mustár

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú edényben hevítsünk Vénusz étolajat. Ha elég forró, adjuk hozzá a nagyobb kockákra vágott marhahúst, majd alaposan pirítsuk meg, amíg pörzsanyag képződik a húson.
  2. Adjuk a húshoz a szétnyomott és felszelt fokhagymát és a négybe vágott sonkahagymát. Rövid pirítást követően öntsük fel a fehérborral, keverjük bele a sűrített paradicsomot, sózzuk, majd fedjük le, és néha átkavarva 1,5-2 óra alatt alacsony lángon főzzük puhára a húst.
  3. Ha a hús megpuhult, tegyük a szaftba a mustárt és a lereszelt cheddar sajtot, majd keverjük egyneművé.
  4. Amíg a hús puhul, készítsük el a tésztát: Gyúrjunk omlós tésztát a lisztből és a Vénusz Sütőmargarinból kevés só hozzáadásával. Ha kész fóliázzuk le, majd tegyük hűtőbe fél órára.
  5. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  6. Vágjuk ketté a hűtőből kivett tésztát, majd nyújtsuk ki mindkét felét fél-egy centi vastagságúra. Béleljük ki az egyikkel egy enyhén beolajozott tortaforma alját, szurkáljuk meg villával, majd süssük elő az előmelegített sütőben 10 perc alatt.
  7. Halmozzuk az elősütött tésztára a húsos ragut, és fedjük be óvatosan a kinyújtott tészta másik felével. Zárjuk le teljesen, szurkáljuk meg villával, majd ecseteljük le felvert tojás sárgájával. Tegyük a sütőbe, és süssük készre 35-40 perc alatt.
  8. Tálaljuk forrón, krémesre kevert tejföllel!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Édesebb lesz a hagyma, ha nem vágjuk apró darabokra!

Cheddar sajt helyett használhatunk bármilyen keményebb jellegű sajtot is.

Ha nem kapunk pofa húst, készíthetjük lábszárból is.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

509 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Túrázás utáni csemege” Sonkahagymás húsos pite

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú edényben hevítsünk Vénusz étolajat. Ha elég forró, adjuk hozzá a nagyobb kockákra vágott marhahúst, majd alaposan pirítsuk meg, amíg pörzsanyag képződik a húson.
  2. Adjuk a húshoz a szétnyomott és felszelt fokhagymát és a négybe vágott sonkahagymát. Rövid pirítást követően öntsük fel a fehérborral, keverjük bele a sűrített paradicsomot, sózzuk, majd fedjük le, és néha átkavarva 1,5-2 óra alatt alacsony lángon főzzük puhára a húst.
  3. Ha a hús megpuhult, tegyük a szaftba a mustárt és a lereszelt cheddar sajtot, majd keverjük egyneművé.
  4. Amíg a hús puhul, készítsük el a tésztát: Gyúrjunk omlós tésztát a lisztből és a Vénusz Sütőmargarinból kevés só hozzáadásával. Ha kész fóliázzuk le, majd tegyük hűtőbe fél órára.
  5. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  6. Vágjuk ketté a hűtőből kivett tésztát, majd nyújtsuk ki mindkét felét fél-egy centi vastagságúra. Béleljük ki az egyikkel egy enyhén beolajozott tortaforma alját, szurkáljuk meg villával, majd süssük elő az előmelegített sütőben 10 perc alatt.
  7. Halmozzuk az elősütött tésztára a húsos ragut, és fedjük be óvatosan a kinyújtott tészta másik felével. Zárjuk le teljesen, szurkáljuk meg villával, majd ecseteljük le felvert tojás sárgájával. Tegyük a sütőbe, és süssük készre 35-40 perc alatt.
  8. Tálaljuk forrón, krémesre kevert tejföllel!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Édesebb lesz a hagyma, ha nem vágjuk apró darabokra!

Cheddar sajt helyett használhatunk bármilyen keményebb jellegű sajtot is.

Ha nem kapunk pofa húst, készíthetjük lábszárból is.