„Liszt nélkül is csodás” Karfiolpizza

Ha tetszik a recept, mentsd el

Mind többen figyelnek oda, hogy kevesebb szénhidrátot fogyasszanak. Vannak, akik egészségügyi okokból, vannak, akik az alakjuk miatt teszik ezt. Ez a zöldséges pizza nem tartalmaz lisztet, alapja zöldség és sajt keveréke, így amellett, hogy vega, jól beilleszthető diétákba is.

Elő- és elkészítési idő

5 + 45 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~460 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 30 dkg karfiol
  • 20 dkg reszelt gouda vagy trappista sajt

Paradicsomszósz:

  • 1 kisebb hagyma
  • 4 ek Vénusz étolaj
  • 5 nagyobb paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 4-5 bazsalikom levél
  • 2 cs mozzarella 
  • 2 nagyobb paradicsom
  • 6 szelet levegőn szárított sonka (Jamon Serrano, Schwarzwaldi, Prosciutto)
  • bazsalikom levél

Elkészítés

  1. A paradicsomszósz elkészítése: a hagymát finomra vágjuk, majd a paradicsommal, a fokhagymával és az olajjal erősen összeturmixoljuk, majd 15 percig főzzük, hogy sűrűsödjön. Sózzuk, borsozzuk, majd bazsalikom leveleket tépkedünk bele.
  2. A „tészta” elkészítése: a nyers karfiolt késsel felaprítjuk vagy késes robotgépbe tesszük és morzsásra aprítjuk.
  3. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és összegyúrjuk a karfiollal. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen 2 kb 25 cm-es kört alakítunk ki a tésztából. 180 fokos sütőben 12 perc alatt elősütjük.
  4. Ezt követően megkenjük paradicsomszósszal, paradicsomkarikákat és mozzarella karikákat teszünk rá. Visszatoljuk a sütőbe újabb 15-20 percre. Végül megszórjuk bazsalikom levelekkel.
Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

A „pizza” alapja elkészíthető brokkoliból vagy káposztából is.

Mozzarella sajt helyett használhatunk más zsíros sajtot is (edámi, cheddar).

A kész pizzára húsevők hajtogathatnak sonkát is.

Ételallergia tipp

A sajtot növényi sajttal helyettesíthetjük tejérzékenység esetén.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

509 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Liszt nélkül is csodás” Karfiolpizza

Hozzávalók

Paradicsomszósz:

Elkészítés

  1. A paradicsomszósz elkészítése: a hagymát finomra vágjuk, majd a paradicsommal, a fokhagymával és az olajjal erősen összeturmixoljuk, majd 15 percig főzzük, hogy sűrűsödjön. Sózzuk, borsozzuk, majd bazsalikom leveleket tépkedünk bele.
  2. A „tészta” elkészítése: a nyers karfiolt késsel felaprítjuk vagy késes robotgépbe tesszük és morzsásra aprítjuk.
  3. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és összegyúrjuk a karfiollal. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen 2 kb 25 cm-es kört alakítunk ki a tésztából. 180 fokos sütőben 12 perc alatt elősütjük.
  4. Ezt követően megkenjük paradicsomszósszal, paradicsomkarikákat és mozzarella karikákat teszünk rá. Visszatoljuk a sütőbe újabb 15-20 percre. Végül megszórjuk bazsalikom levelekkel.
Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

A „pizza” alapja elkészíthető brokkoliból vagy káposztából is.

Mozzarella sajt helyett használhatunk más zsíros sajtot is (edámi, cheddar).

A kész pizzára húsevők hajtogathatnak sonkát is.

Ételallergia tipp

A sajtot növényi sajttal helyettesíthetjük tejérzékenység esetén.

Vénusz tipp

A Vénusz étolaj egyaránt alkalmas sütésre és főzésre, így alkalmas a pizza elkészítésére is.