“Együtt szedtük a hagymát” medvehagymás pogácsa

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha túl sok medvehagymát szedtünk az egyik legjobb módja, hogy elhasználjuk, ha pogit sütünk belőle, amit aztán együtt meg is ehetünk a lelkes segítőkkel!

Elő- és elkészítési idő

90 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

12 főre

Kalória

~ 350 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 tojás

Elkészítés

  1. Mossuk meg jó alaposan a medvehagymát, és fonnyasszuk össze teflonserpenyőben egy kevés Vénusz étolajon. Aprítógépben pürésítsük össze egészen egyneművé.
  2. Morzsoljuk el az élesztőt és hagyjuk felfutni a langyos, cukrozott tejben.
  3. Gyúrjunk tésztát a lisztből, a tojás sárgájából és a margarinból, a tejföl, az élesztős tej és a só hozzáadásával, majd adjuk hozzá a medvehagymapürét. Takarjuk le, hagyjuk 40 percig kelni.
  4. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  5. Nyújtsuk ki a tésztát 2 centi vastagságúra, átlósan vagdossuk be a tetejét, szaggassuk ki, és kenjük le a felvert tojással. Helyezzük a korongokat sütőpapírral bélelt tepsire, pihentessük őket további 15-20 percig, majd süssük készre 15 perc alatt az előmelegített sütőben.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Reszelhetünk a tésztájába vagy a tetejére egy kis sajtot is!

Ha szeretjük a hagyományosabb ízeket, vágjunk bele egy kis tepertőt!

Lazíthatjuk a tésztát túróval is!

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

491 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Együtt szedtük a hagymát” medvehagymás pogácsa

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg jó alaposan a medvehagymát, és fonnyasszuk össze teflonserpenyőben egy kevés Vénusz étolajon. Aprítógépben pürésítsük össze egészen egyneművé.
  2. Morzsoljuk el az élesztőt és hagyjuk felfutni a langyos, cukrozott tejben.
  3. Gyúrjunk tésztát a lisztből, a tojás sárgájából és a margarinból, a tejföl, az élesztős tej és a só hozzáadásával, majd adjuk hozzá a medvehagymapürét. Takarjuk le, hagyjuk 40 percig kelni.
  4. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  5. Nyújtsuk ki a tésztát 2 centi vastagságúra, átlósan vagdossuk be a tetejét, szaggassuk ki, és kenjük le a felvert tojással. Helyezzük a korongokat sütőpapírral bélelt tepsire, pihentessük őket további 15-20 percig, majd süssük készre 15 perc alatt az előmelegített sütőben.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Reszelhetünk a tésztájába vagy a tetejére egy kis sajtot is!

Ha szeretjük a hagyományosabb ízeket, vágjunk bele egy kis tepertőt!

Lazíthatjuk a tésztát túróval is!