“Mennyi íz!” Medvehagymás kecskesajtos tabulé

Ha tetszik a recept, mentsd el

A medvehagyma szezon egyik kedvenc gyorsan összedobós étele ez, amit ehetünk ebédre, vacsorára, magában, de akár köretként is! A benne lévő zöldektől igazi ízbomba! 

Elő- és elkészítési idő

25 + 5 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 475 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 200 g bulgur
  • 3 dl víz
  • 1 kis cukkini
  • 100 g medvehagyma
  • 100 g petrezselyem
  • 50 g menta
  • 50 g friss koriander
  • 100 g kecskesajt
  • 1 citrom leve
  • 3 ek Vénusz étolaj
  • só, bors

Elkészítés

  1. Szeleteljük fel a cukkinit, majd az étolajon pirítsuk le kicsit, magas falú fazékban.
  2. Adjuk hozzá a bulgurt, forgassuk össze, majd öntsük fel 3 dl vízzel. Facsarjuk bele a citrom levét, sózzuk, majd fedjük le, és a legalacsonyabb lángon főzzük 10-15 percig, amíg a bulgur magába nem szívja az összes folyadékot.
  3. Mossuk meg a zöldfűszereket alaposan, majd aprítsuk fel. Keverjük a megpuhult bulgurhoz, és már kész is!
  4. Tálaljuk a felkockázott kecskesajttal és frissen őrölt borssal.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Ehetjük akár melegen, akár hidegen is!

Tehetünk bele egy kevés mazsolát, ha szeretjük a különleges ízeket!

Kecskesajt helyett használhatunk bármilyen másik sajtot is!

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

491 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Mennyi íz!” Medvehagymás kecskesajtos tabulé

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szeleteljük fel a cukkinit, majd az étolajon pirítsuk le kicsit, magas falú fazékban.
  2. Adjuk hozzá a bulgurt, forgassuk össze, majd öntsük fel 3 dl vízzel. Facsarjuk bele a citrom levét, sózzuk, majd fedjük le, és a legalacsonyabb lángon főzzük 10-15 percig, amíg a bulgur magába nem szívja az összes folyadékot.
  3. Mossuk meg a zöldfűszereket alaposan, majd aprítsuk fel. Keverjük a megpuhult bulgurhoz, és már kész is!
  4. Tálaljuk a felkockázott kecskesajttal és frissen őrölt borssal.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Ehetjük akár melegen, akár hidegen is!

Tehetünk bele egy kevés mazsolát, ha szeretjük a különleges ízeket!

Kecskesajt helyett használhatunk bármilyen másik sajtot is!