“Észre sem veszed a sóskát” - Sóskás krumplifőzelék gyerekeknek

Ha tetszik a recept, mentsd el

Igazi mumus a kicsiknél a sóska, pedig itt a szezonja, és ha krumplifőzelékbe teszünk egy-két marékkal, nem is olyan savanykás! Próbáljuk ki, hátha sikerül egy kis vitamint becsempészni vele az étrendbe!

Elő- és elkészítési idő

15

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 530 kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1,2 kg krumpli
  • 2 közepes fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 40 dkg sóska
  • 4 tojás
  • 4 ek Vénusz étolaj 
  • só, bors

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a krumplit, pucoljuk meg, majd kockázzuk fel.
  2. Mossuk meg a sóskát is, tépkedjük le a szárát.
  3. Magas falú edényben, az étolaj felén pirítsuk le az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd adjuk hozzá a felkockázott krumplit, és öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk, fedjük le, és főzzük puhára 20-25 perc alatt.
  4. Ha a krumpli megpuhult, keverjük bele a sóskaleveleket és a tejszínt, majd botmixerrel pürésítsük le. Gyakran keverve forraljuk újra, ha szükséges, sűrítsük be egy picit.
  5. Tálaljuk forrón, frissen sütött tükörtojásokkal!

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

            Elkészítési tipp

            Készíthetünk hozzá bugyantott tojást is!

            Használjunk könnyen szétfővő sárga burgonyát a főzelék készítéséhez!

            Ételallergia tipp

            Laktózérzékenyek kipróbálhatják tejszín helyett kókusztejjel is!

            Vénusz napraforgó-étolaj

            Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

            Ha tetszik a recept, mentsd el

            Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

            TOVÁBBI RECEPTEK

            479 db recept találat. Elértél a lista aljára.

            Betöltést jelző forgó ikon

            További receptek betöltése

            “Észre sem veszed a sóskát” - Sóskás krumplifőzelék gyerekeknek

            Hozzávalók

            Elkészítés

            1. Mossuk meg alaposan a krumplit, pucoljuk meg, majd kockázzuk fel.
            2. Mossuk meg a sóskát is, tépkedjük le a szárát.
            3. Magas falú edényben, az étolaj felén pirítsuk le az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd adjuk hozzá a felkockázott krumplit, és öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk, fedjük le, és főzzük puhára 20-25 perc alatt.
            4. Ha a krumpli megpuhult, keverjük bele a sóskaleveleket és a tejszínt, majd botmixerrel pürésítsük le. Gyakran keverve forraljuk újra, ha szükséges, sűrítsük be egy picit.
            5. Tálaljuk forrón, frissen sütött tükörtojásokkal!

            Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


                      Elkészítési tipp

                      Készíthetünk hozzá bugyantott tojást is!

                      Használjunk könnyen szétfővő sárga burgonyát a főzelék készítéséhez!

                      Ételallergia tipp

                      Laktózérzékenyek kipróbálhatják tejszín helyett kókusztejjel is!