“Megadjuk a módját” - sonkás-tükörtojásos tart

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha picit szeretnénk megtörni a húsvéti reggeli hagyományát, vegyünk elő egy levelestésztát, és fél óra alatt mennyei lepényt készíthetünk a megszokott ízekkel!

Elő- és elkészítési idő

10 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 680 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • fél csomag leveles tészta
  • 20 dkg sonka
  • 4 tojás
  • 2 szál újhagyma
  • fél cukkini
  • 20 dkg fehér cheddar
  • 2 ek Vénusz étolaj

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Kevés Vénusz étolajjal kenjünk ki egy piteformát. Nyújtsuk ki a leveles tésztát fél centi vastagságúra, majd terítsük be vele a sütőformát. A kilógó részeket vágjuk le, majd hajtogassuk be. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 5 perc alatt süssük elő.
  3. Halmozzunk az elősütött tésztára vékony szeletekre szelt cukkinit, apróra vágott újhagymát és a feldarabolt sajtot, sonkát. Végül üssünk rá 4 tojást, vigyázva, hogy ne folyjon ki a sárgája, sózzuk kicsit, és tegyük a sütőbe.
  4. Süssük készre 10-15 perc alatt, amíg a sajt elolvad, és a tojássárgája elkezd megkötni.
  5. Tálaljuk forrón, frissen őrölt borssal.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 

Elkészítési tipp

Sonka nélkül, akár csak sajttal és tojással is igazán finom!

Kipróbálhatjuk a hagyományos húsvéti sonkából is, úgy még ünnepibb!

Tálalás előtt megszórhatjuk zöldfűszerekkel is!

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

466 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Megadjuk a módját” - sonkás-tükörtojásos tart

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Kevés Vénusz étolajjal kenjünk ki egy piteformát. Nyújtsuk ki a leveles tésztát fél centi vastagságúra, majd terítsük be vele a sütőformát. A kilógó részeket vágjuk le, majd hajtogassuk be. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 5 perc alatt süssük elő.
  3. Halmozzunk az elősütött tésztára vékony szeletekre szelt cukkinit, apróra vágott újhagymát és a feldarabolt sajtot, sonkát. Végül üssünk rá 4 tojást, vigyázva, hogy ne folyjon ki a sárgája, sózzuk kicsit, és tegyük a sütőbe.
  4. Süssük készre 10-15 perc alatt, amíg a sajt elolvad, és a tojássárgája elkezd megkötni.
  5. Tálaljuk forrón, frissen őrölt borssal.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 


Elkészítési tipp

Sonka nélkül, akár csak sajttal és tojással is igazán finom!

Kipróbálhatjuk a hagyományos húsvéti sonkából is, úgy még ünnepibb!

Tálalás előtt megszórhatjuk zöldfűszerekkel is!