“Elég hozzá egy serpenyő” spárgás halas leveles tészta

Ha tetszik a recept, mentsd el

Az angolok One pot-nak hívják az olyan ételt, amihez tényleg elég csak egy serpenyő! Ez pedig most tele van hallal, spárgával, mennyei finom és még azoknak is kedvez, akik utálnak mosogatni!

Elő- és elkészítési idő

10 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 éhes főre

Kalória

~ 875 kcal

Allergének

Glutén

Hal

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • fél csomag levelestészta
  • fél csomag spárga
  • 30 dkg lazac
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 2 ek Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • friss kapor
  • só, bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Mossuk meg alaposan a spárgát, vágjuk le az utolsó 1-2 centit belőle, majd daraboljuk 5-6 centi hosszúságúra. Mossuk meg, és daraboljuk ugyanekkorára az újhagymát is.
  3. Öntött, fémnyelű serpenyőben hevítsünk Vénusz étolajat. Ha elég forró, rakjuk bele a bőrétől megfosztott, nagyobb darabokra szelt lazacot, a spárgát, az újhagymát és az apróra vágott fokhagymát is. Sózzuk ízlés szerint!  Nem kell nagyon kevergetni, elég párszor átrázni a serpenyőben az alapanyagokat, vigyázva, hogy ne essen szét a hal. Hintsük be kevés feldarabolt friss kaporral.
  4. Nyújtsuk fél centi vastagságúra a leveles tésztát, és vágjunk belőle akkora kört, ami kicsit nagyobb, mint a serpenyő. Helyezzük óvatosan az alapanyagokra, és nyomkodjuk le jól a szélét, hogy mindenhol befedjük. Villával szurkáljuk meg kicsit, majd tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük készre 10-15 perc alatt, amíg megpirul a tészta, majd vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni. Helyezzünk a serpenyőre egy tányért, majd gyors mozdulattal fordítsuk meg, és már tálalhatunk is!

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 

Elkészítési tipp

Spárga helyett használhatunk cukkinit, vagy bármilyen semlegesebb zöldséget!

Csavarjunk citromot a kész ételre, még pikánsabb lesz!

Tálalhatjuk kikevert tejföllel is!

Vénusz Omega 3&6

Omega 3&6 a normál koleszterinszint fenntartásához*

*A kedvező hatás eléréséhez szükséges, valamint a termékben, illetve annak normál adagjában megtalálható fogyasztási mennyiségekről tájékozódjon az életmod.venusz.hu oldaloln. Fogyassza az egészséges, aktív életmód, valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként!

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

509 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Elég hozzá egy serpenyő” spárgás halas leveles tészta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Mossuk meg alaposan a spárgát, vágjuk le az utolsó 1-2 centit belőle, majd daraboljuk 5-6 centi hosszúságúra. Mossuk meg, és daraboljuk ugyanekkorára az újhagymát is.
  3. Öntött, fémnyelű serpenyőben hevítsünk Vénusz étolajat. Ha elég forró, rakjuk bele a bőrétől megfosztott, nagyobb darabokra szelt lazacot, a spárgát, az újhagymát és az apróra vágott fokhagymát is. Sózzuk ízlés szerint!  Nem kell nagyon kevergetni, elég párszor átrázni a serpenyőben az alapanyagokat, vigyázva, hogy ne essen szét a hal. Hintsük be kevés feldarabolt friss kaporral.
  4. Nyújtsuk fél centi vastagságúra a leveles tésztát, és vágjunk belőle akkora kört, ami kicsit nagyobb, mint a serpenyő. Helyezzük óvatosan az alapanyagokra, és nyomkodjuk le jól a szélét, hogy mindenhol befedjük. Villával szurkáljuk meg kicsit, majd tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük készre 10-15 perc alatt, amíg megpirul a tészta, majd vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni. Helyezzünk a serpenyőre egy tányért, majd gyors mozdulattal fordítsuk meg, és már tálalhatunk is!

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 


Elkészítési tipp

Spárga helyett használhatunk cukkinit, vagy bármilyen semlegesebb zöldséget!

Csavarjunk citromot a kész ételre, még pikánsabb lesz!

Tálalhatjuk kikevert tejföllel is!