„Ettől aztán jól laksz” Cukkinis-füstölt sajtos penne

Ha tetszik a recept, mentsd el

Sokan gondolják, hogy húsmentes ételekkel nem lehet jól lakni. Pedig a húsmentes, nem jelenti, hogy az étel ízetlen vagy fantáziátlan lenne. Sőt! Egészségünk szempontjából érdemes beiktatni hetente akár többször is, húsmentes napokat. 

Elő- és elkészítési idő

5 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~547 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 50 dkg penne
  • 1 vöröshagyma
  • 5 ek Vénusz étolaj
  • 80 dkg cukkini
  • 1 citrom facsart leve
  • 2,5 dl tejszín
  • 20 dkg füstölt sajt
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. Egy serpenyőt előmelegítünk, beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát üvegesre pároljuk.
  2. A cukkinit megmossuk, szárvégeit levágjuk, almareszelőn lereszeljük és a hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, 5 percig pároljuk.
  3. A tejszínt hozzáöntjük, pár percig együtt főzzük. Citromlével savanyítjuk és 10 dkg reszelt sajtot belekeverünk a szószba.
  4. A tésztát kifőzzük és a szósszal összeforgatjuk. Reszelt sajttal tálaljuk.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!


Elkészítési tipp

A cukkini mellett tehetünk még hozzá más zöldséget is, pl. paradicsomot, paprikákat, brokkolit.

A cukkinit azért érdemes reszelve használni, mert így homogénebb szószt kapunk és a gyerekek is könnyebben elfogadják.

Ételallergia tipp

A sajtot növényi sajttal, a tejszínt növényi tejszínnel helyettesíthetjük tejérzékenység esetén.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

532 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Ettől aztán jól laksz” Cukkinis-füstölt sajtos penne

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. Egy serpenyőt előmelegítünk, beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát üvegesre pároljuk.
  2. A cukkinit megmossuk, szárvégeit levágjuk, almareszelőn lereszeljük és a hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, 5 percig pároljuk.
  3. A tejszínt hozzáöntjük, pár percig együtt főzzük. Citromlével savanyítjuk és 10 dkg reszelt sajtot belekeverünk a szószba.
  4. A tésztát kifőzzük és a szósszal összeforgatjuk. Reszelt sajttal tálaljuk.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!



Elkészítési tipp

A cukkini mellett tehetünk még hozzá más zöldséget is, pl. paradicsomot, paprikákat, brokkolit.

A cukkinit azért érdemes reszelve használni, mert így homogénebb szószt kapunk és a gyerekek is könnyebben elfogadják.

Ételallergia tipp

A sajtot növényi sajttal, a tejszínt növényi tejszínnel helyettesíthetjük tejérzékenység esetén.

Vénusz tipp

Vénusz étolaj a vaj ízével és illatával finomabb mártást eredményez. Válasszuk ezt a terméket az elkészítéshez!