“Együtt tekertük” tavaszi tekercs

Ha tetszik a recept, mentsd el

Érdemes otthon is elkészíteni ezt az éttermekből már itthon is jól ismert ropogós kínai fogást! Vonjuk be a családot vagy a barátokat is a tekerésbe, közben pedig beszélgessünk! Jó móka lesz!

Elő- és elkészítési idő

40 + 10 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 195 kcal

Allergének

Szója

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 500 g darált sertéshús
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • 12-20 rizstészta lap
  • 1 sárgarépa
  • 3 szál szárzeller
  • 3-4 újhagyma
  • köteg friss koriander
  • 6 ek szójaszósz
  • 2-3 friss chilipaprika kierezve, kimagozva
  • 3 ek rizsecet
  • 1 dl víz
  • 3 ek Vénusz Immuno étolaj
  • só, bors

Elkészítés

  1. Nagy teflonserpenyőben kanálnyi olajon pirítsuk le a darált sertést a fokhagymával. Amint színt kap, adjunk hozzá 2 kanálnyi szójaszószt, a citrom levét, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  2. Mossuk meg alaposan a zöldségeket, majd próbáljuk 5-6 centi hosszú, minél keskenyebb csíkokra vágni.
  3. Forraljunk vizet, majd öntsük egy leveses tányérba. Mártsuk bele a rizstészta lapokat 10-15 másodpercre, majd tegyük száraz deszkára. Pakoljunk a közepére bő kanálnyi húst, és halmozzunk rá a zöldségekből is vegyesen legalább ugyanannyit. Ne felejtsünk el rakni bele a felaprított korianderből sem! Igazítsuk hosszúkás formára a tölteléket, hajtsuk rá a rizslap alját és tetejét, majd tekerjük fel úgy, hogy szorítsuk közben egy kicsit, és ne essen szét a tekercs.
  4. Hevítsünk kanálnyi étolajat nagy teflonserpenyőben, majd óvatosan helyezzük bele a tekercseket. Pirítsuk nagy lángon, így 1-2 perc elegendő is lesz a tekercs mindkét oldalának.
  5. Keverjünk ki pár kanál szójaszószt a rizsecettel, a felaprított chilivel és apróra vágott újhagymával. Hígítsuk fel vízzel, és máris tálalhatjuk a megpirított tavaszi tekercsekkel!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Fontos, hogy jó szorosan csavarjuk fel, akkor nem esik majd szét a sütésnél, és könnyebben is lehet majd enni!

Készíthetjük vega verzióban tofuval vagy akár csak zöldségekkel!

Ha igazán forró a serpenyő, amiben pirítjuk a tekercseket, akkor elég 10-20 másodperc is, amíg felhólyagosodik, és megpirul a tekercsek oldala.

Vénusz Immuno

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

515 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Együtt tekertük” tavaszi tekercs

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy teflonserpenyőben kanálnyi olajon pirítsuk le a darált sertést a fokhagymával. Amint színt kap, adjunk hozzá 2 kanálnyi szójaszószt, a citrom levét, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  2. Mossuk meg alaposan a zöldségeket, majd próbáljuk 5-6 centi hosszú, minél keskenyebb csíkokra vágni.
  3. Forraljunk vizet, majd öntsük egy leveses tányérba. Mártsuk bele a rizstészta lapokat 10-15 másodpercre, majd tegyük száraz deszkára. Pakoljunk a közepére bő kanálnyi húst, és halmozzunk rá a zöldségekből is vegyesen legalább ugyanannyit. Ne felejtsünk el rakni bele a felaprított korianderből sem! Igazítsuk hosszúkás formára a tölteléket, hajtsuk rá a rizslap alját és tetejét, majd tekerjük fel úgy, hogy szorítsuk közben egy kicsit, és ne essen szét a tekercs.
  4. Hevítsünk kanálnyi étolajat nagy teflonserpenyőben, majd óvatosan helyezzük bele a tekercseket. Pirítsuk nagy lángon, így 1-2 perc elegendő is lesz a tekercs mindkét oldalának.
  5. Keverjünk ki pár kanál szójaszószt a rizsecettel, a felaprított chilivel és apróra vágott újhagymával. Hígítsuk fel vízzel, és máris tálalhatjuk a megpirított tavaszi tekercsekkel!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!



Elkészítési tipp

Fontos, hogy jó szorosan csavarjuk fel, akkor nem esik majd szét a sütésnél, és könnyebben is lehet majd enni!

Készíthetjük vega verzióban tofuval vagy akár csak zöldségekkel!

Ha igazán forró a serpenyő, amiben pirítjuk a tekercseket, akkor elég 10-20 másodperc is, amíg felhólyagosodik, és megpirul a tekercsek oldala.