“Ez lesz az új kedvenc” Paprikaszószos-csirkés makaróni

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ez ízleni fog ám  kicsiknek-nagyoknak! Csakis akkor készítsük el, ha utána felkészülünk rá, hogy még sokszor fogják kérni! Szerencsére a szósz alapja könnyen fagyasztható, úgyhogy tarthatunk belőle néhány adaggal!

Elő- és elkészítési idő

25 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 780 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 csomag makaróni
  • 1 egész csirkemell
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 4 nagy kaliforniai paprika
  • 20 dkg vörös cheddar sajt
  • 2 dl tejszín
  • 3 ek Vénusz Immuno étolaj
  • só, bors
  • petrezselyem

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra! Tegyük tepsire a kaliforniai paprikákat, majd süssük 20-25 percig, amíg elkezd feketedni a héja. Vegyük ki, tegyük egy edénybe, és fedjük le, amíg kicsit kihűl, majd óvatosan húzzuk le a héját a paprikáknak, és csumázzuk ki őket.
  2. Magas falú edényben kanálnyi étolajon futtassuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Amint kis színt kap, adjuk hozzá a sült paprikát, forgassuk össze, majd öntsük hozzá a tejszínt is. Forraljuk fel, majd botmixerrel turmixoljuk egyenletesen selymesre a szószt.
  3. Tegyük vissza a tűzre, és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a lereszelt cheddar sajtot is. Keverjük, amíg egészen bele nem olvad.
  4. Forraljunk bőséges mennyiségű vizet a tésztának! Amint forr, sózzuk meg, majd rakjuk bele a tésztát, és főzzük készre a csomagoláson jelzett idő alatt.
  5. Hevítsünk teflonserpenyőben 2 kanálnyi olajat, majd magas hőfokon, pirítsuk meg rövid idő alatt a felkockázott csirkemellet. Ha szép aranybarna lett, keverjük a paprikaszószhoz a szaftjával együtt. Sózzuk ízlés szerint, és tálaljuk forrón a tésztával! Hintsünk rá kevés frissen vágott petrezselymet.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Hagyjuk a gyerekeknek is, hogy segítsenek: turmixoljunk együtt!

A kész tésztára reszelhetünk egy kis parmezánt.

Hús nélkül is igazán finom, akkor tehetünk még rá extra reszelt sajtot vagy olíva bogyót!

Vénusz Immuno

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

479 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Ez lesz az új kedvenc” Paprikaszószos-csirkés makaróni

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra! Tegyük tepsire a kaliforniai paprikákat, majd süssük 20-25 percig, amíg elkezd feketedni a héja. Vegyük ki, tegyük egy edénybe, és fedjük le, amíg kicsit kihűl, majd óvatosan húzzuk le a héját a paprikáknak, és csumázzuk ki őket.
  2. Magas falú edényben kanálnyi étolajon futtassuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Amint kis színt kap, adjuk hozzá a sült paprikát, forgassuk össze, majd öntsük hozzá a tejszínt is. Forraljuk fel, majd botmixerrel turmixoljuk egyenletesen selymesre a szószt.
  3. Tegyük vissza a tűzre, és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a lereszelt cheddar sajtot is. Keverjük, amíg egészen bele nem olvad.
  4. Forraljunk bőséges mennyiségű vizet a tésztának! Amint forr, sózzuk meg, majd rakjuk bele a tésztát, és főzzük készre a csomagoláson jelzett idő alatt.
  5. Hevítsünk teflonserpenyőben 2 kanálnyi olajat, majd magas hőfokon, pirítsuk meg rövid idő alatt a felkockázott csirkemellet. Ha szép aranybarna lett, keverjük a paprikaszószhoz a szaftjával együtt. Sózzuk ízlés szerint, és tálaljuk forrón a tésztával! Hintsünk rá kevés frissen vágott petrezselymet.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Hagyjuk a gyerekeknek is, hogy segítsenek: turmixoljunk együtt!

A kész tésztára reszelhetünk egy kis parmezánt.

Hús nélkül is igazán finom, akkor tehetünk még rá extra reszelt sajtot vagy olíva bogyót!