“Erőt ad” sárgabarackos kesudiós kakaós cookie

Ha tetszik a recept, mentsd el

A klasszikus cookie energiadúsabb, ropogósabb verziója tökéletes, amikor a tételek kidolgozása közben egy pici erőre van szükség.

Elő- és elkészítési idő

10 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 357 Kcal

Allergének

Diófélék

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 200 g liszt
  • 120 g cukor
  • 100 g Vénusz Sütőmargarin
  • 1 tojás
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 tk sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • 120 g kesudió
  • 100 g aszalt barack

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Tegyük tepsire a kesudiót, majd süssük 6-8 percig a sütőben, amíg színt kap.
  3. Verjük habosra a cukrot a Vénusz Sütőmargarinnal. Keverjük hozzá a tojást, majd a vaníliarúd kikapart magjait.
  4. Forgassuk össze a lisztet a kakaóporral és a sütőporral, majd keverjük a cukros masszába amíg egyneművé válik. Adjuk a masszához a felaprított aszalt barackot és a kesudiót.
  5. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és helyezzünk rá bő kanálnyi gombócokat a puha tésztából egymástól 4-5 cm távolságra. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük készre 20-25 perc alatt, amíg a belseje még kicsit puha. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni!

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 

Elkészítési tipp

Ha elősütjük kicsit a kesudiót, még finomabb lesz a kekszünk!


Aszalt barack helyett kipróbálhatjuk más aszalt gyümölcsökkel is.


Akkor lesz jó a sütink, ha a külseje már repedezik, de a belseje még kicsit puha!

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

476 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Erőt ad” sárgabarackos kesudiós kakaós cookie

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Tegyük tepsire a kesudiót, majd süssük 6-8 percig a sütőben, amíg színt kap.
  3. Verjük habosra a cukrot a Vénusz Sütőmargarinnal. Keverjük hozzá a tojást, majd a vaníliarúd kikapart magjait.
  4. Forgassuk össze a lisztet a kakaóporral és a sütőporral, majd keverjük a cukros masszába amíg egyneművé válik. Adjuk a masszához a felaprított aszalt barackot és a kesudiót.
  5. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és helyezzünk rá bő kanálnyi gombócokat a puha tésztából egymástól 4-5 cm távolságra. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük készre 20-25 perc alatt, amíg a belseje még kicsit puha. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni!

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 


Elkészítési tipp

Ha elősütjük kicsit a kesudiót, még finomabb lesz a kekszünk!


Aszalt barack helyett kipróbálhatjuk más aszalt gyümölcsökkel is.


Akkor lesz jó a sütink, ha a külseje már repedezik, de a belseje még kicsit puha!