„Sütök még, ha elfogy” Mákszemes tejpite

Ha tetszik a recept, mentsd el

A tejes pitét egyszerű összedobni, nagyon puha és finoman mákos! A könnyen eldolgozható Vénusz Sütőmagarinnal pedig gyorsan neki is állhatunk az elkészítésének.

Elő- és elkészítési idő

15 + 50 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

356 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 7 dl tej
  • 120 g liszt
  • 150 g cukor
  • 1 vaníliarúd kikapartmagjai
  • 3 tojás
  • 80 g Vénusz Sütőmargarin
  • csipet só
  • 50 g mák

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Forraljuk fel a tejet a mákkal, majd hagyjuk kicsit hűlni.
  3. Habverővel vagy robotgéppel verjük fehéredésig a tojásokat a cukorral. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a Vénusz Sütőmargarint és a vaníliarúd kikapart magjait, majd vékony sugárban a mákos tejet is. Szitáljuk a lisztet és a csipet sót is a híg tésztába.
  4. Vékonyan kenjünk ki margarinnal egy magas falú sütőformát. Enyhén lisztezzük be, a maradékot ütögessük ki belőle. Öntsük a híg mákos tésztát a tepsibe, és tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük készre 40-50 perc alatt: akkor jó, ha a teteje már bebarnul, de a közepe még puha.
  5. Hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt felszelnénk, tálalásig tároljuk hűtőszekrényben!

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Tálaljuk lekvárral, ami nagyon illik a mákhoz!

Készíthetjük mák helyett darált dióval is, ha azt jobban szeretjük.

Laktózmentes hozzávalókkal könnyen elkészíthetjük érzékenyek számára is.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

466 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Sütök még, ha elfogy” Mákszemes tejpite

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Forraljuk fel a tejet a mákkal, majd hagyjuk kicsit hűlni.
  3. Habverővel vagy robotgéppel verjük fehéredésig a tojásokat a cukorral. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a Vénusz Sütőmargarint és a vaníliarúd kikapart magjait, majd vékony sugárban a mákos tejet is. Szitáljuk a lisztet és a csipet sót is a híg tésztába.
  4. Vékonyan kenjünk ki margarinnal egy magas falú sütőformát. Enyhén lisztezzük be, a maradékot ütögessük ki belőle. Öntsük a híg mákos tésztát a tepsibe, és tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük készre 40-50 perc alatt: akkor jó, ha a teteje már bebarnul, de a közepe még puha.
  5. Hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt felszelnénk, tálalásig tároljuk hűtőszekrényben!

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Tálaljuk lekvárral, ami nagyon illik a mákhoz!

Készíthetjük mák helyett darált dióval is, ha azt jobban szeretjük.

Laktózmentes hozzávalókkal könnyen elkészíthetjük érzékenyek számára is.