„Nem lehet megunni” Kecskesajtos spárgás tészta

Ha tetszik a recept, mentsd el

Még tart a spárga szezon, használjuk ki! A kecskesajttal jó barátok, jól megférnek egy tál tésztán.

Elő- és elkészítési idő

50 + 15 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

473 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 ek Vénusz étolaj
  • 500 g fehér spárga
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 szál újhagyma fehér része
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 dl száraz fehérbor
  • só, bors
  • 500 g penne
  • 1 ek Vénusz étolaj
  • 200 g friss kecskesajt
  • friss bazsalikom
  • só, bors

Elkészítés

  1. Mossuk meg, majd hámozzuk meg a spárgát. A lehámozott részét tegyük félre! Daraboljuk 2-3 centis vastagságúra, és osszuk két részre.
  2. Magas falú fazékban hevítsünk kevés Vénusz étolajat, futtassuk meg benne a vékonyra szelt fokhagyma felét és a feldarabolt újhagymát. Amint kis színt kap, adjuk hozzá a spárga felét, és a lehámozott spárgahéjat is. Öntsük fel a fehérborral, a tejszínnel, sózzuk ízlés szerint, majd néha átkavarva  főzzük puhára 35-40 perc alatt. Botmixerrel pürésítsük le az egészet, utána pedig szűrjük le, hogy a kész szószba már ne kerüljön a spárga kemény héjából.
  3. Közben forraljunk bőséges mennyiségű vizet. Sózzuk, adjunk hozzá kanálnyi étolajat, majd a tésztát is és a csomagolásán megjelölt idő alatt főzzük készre.
  4. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés olajat futtassuk meg benne a maradék feldarabolt spárgát, fokhagymát. Amint színt kap, adjuk hozzá a tésztát, majd a sűrű spárgaszószt is. Forgassuk össze, majd tálaljuk rögtön friss, morzsolt kecskesajjttal, kevés friss bazsalikommal és őrölt borssal.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Fehér spárga helyett zöld spárgával is isteni!

Sima tejszín helyett használhatunk laktózmenteset, ha kerüljük a laktózt!

Piríthatunk hozzá egy kevés diót is, remekül kiegészíti a spárgát és a sajtot!

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

479 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Nem lehet megunni” Kecskesajtos spárgás tészta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg, majd hámozzuk meg a spárgát. A lehámozott részét tegyük félre! Daraboljuk 2-3 centis vastagságúra, és osszuk két részre.
  2. Magas falú fazékban hevítsünk kevés Vénusz étolajat, futtassuk meg benne a vékonyra szelt fokhagyma felét és a feldarabolt újhagymát. Amint kis színt kap, adjuk hozzá a spárga felét, és a lehámozott spárgahéjat is. Öntsük fel a fehérborral, a tejszínnel, sózzuk ízlés szerint, majd néha átkavarva  főzzük puhára 35-40 perc alatt. Botmixerrel pürésítsük le az egészet, utána pedig szűrjük le, hogy a kész szószba már ne kerüljön a spárga kemény héjából.
  3. Közben forraljunk bőséges mennyiségű vizet. Sózzuk, adjunk hozzá kanálnyi étolajat, majd a tésztát is és a csomagolásán megjelölt idő alatt főzzük készre.
  4. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés olajat futtassuk meg benne a maradék feldarabolt spárgát, fokhagymát. Amint színt kap, adjuk hozzá a tésztát, majd a sűrű spárgaszószt is. Forgassuk össze, majd tálaljuk rögtön friss, morzsolt kecskesajjttal, kevés friss bazsalikommal és őrölt borssal.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Fehér spárga helyett zöld spárgával is isteni!

Sima tejszín helyett használhatunk laktózmenteset, ha kerüljük a laktózt!

Piríthatunk hozzá egy kevés diót is, remekül kiegészíti a spárgát és a sajtot!