„Nem csak gyerekeknek” Orosz rakott méztorta

Ha tetszik a recept, mentsd el

Nem csak a gyerkőcök, a felnőttek is szeretik a mézet, így az egész család együtt ünnepelhet az orosz rakott méztorta felett.

Elő- és elkészítési idő

2 óra + 40 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

12 szelet

Kalória

~ 436 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 280 g méz
  • 150 g Vénusz Sütőmargarin
  • 1 tk szódabikarbóna
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 3 tojás
  • 450 g liszt
  • csipet só
  • 500 g tejföl
  • 200 g méz
  • 3 lap zselatin

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Készítsünk elő 8 darab akkorára vágott sütőpapírt, hogy ráférjen egy tortaforma alja.
  3. Magas falú fazékban hevítsük fel a mézet a Vénusz Sütőmargarinnal. Gyakran keverve 5 perc alatt hagyjuk kicsit besötétedni, majd szórjuk bele a szódabikarbónát, és vegyük le a tűzről.
  4. Verjük fel a tojást, majd állandó keverés mellett apránként (kanalanként) adagoljuk a mézes szirupba. Ahogy keverjük bele, megfigyelhetjük, hogy elkezd sötétedni a méz. Ha belekevertük az egész tojást, szitáljuk bele a lisztet, majd a vaníliarúd kikapart magjaival és a csipet só hozzáadásával  keverjük egyenletesre a tésztát. Helyezzük belisztezett felületre, és vágjuk 8 egyenlő részre.
  5. Nyújtsuk ki a sütőpapíron a tésztát fél centi vastagságúra vagy vékonyabbra, hogy kör alakot kapjunk. Helyezzük rá a tortaformát, majd vágjuk körbe. A maradékot tegyük félre!
  6. Tegyük tepsibe a kör alakú tésztát és az előmelegített sütőben süssük készre 8 perc alatt. Ismételjük meg  nyolcszor!
  7. A maradék széleket halmozzuk szintén sütőpapírra, és süssük meg, amíg színt kap. Ha kihűlt, daráljuk le.
  8. Áztassuk be a zselatinlapokat 8 percre tálkányi hideg vízben. Hevítsük fel a maradék mézet, ha forr, vegyük le a tűzről. Keverjük bele a kifacsart zselatinlapokat, és keverjük krémesre a tejföllel.
  9. Amint elkezd kicsit bekötni a tejfölös mézes mártás, kezdjük el összeállítani a tortát! Egy réteg tortalapra jön a töltelék, majd megint lap, és megint krém, amíg el nem fogy.
  10. Tegyük hűtőszekrénybe a tortát legalább egy éjszakára, hogy teljesen megdermedjen. Tálalás előtt hintsük be az oldalát és a tetejét is a ledarált tésztamaradékkal.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Miután összeállítottuk a tortát és hűtőbe tettük, dermedés közben tortalapáttal 2-3szor érdemes óránként igazítani a formáján, így nem fog szétcsúszni.


Hagyhatjuk nagyobb darabokban is a ledarált tésztamaradékot, jól fog mutatni majd a torta tetején.

Elég pepecselősnek tűnik ugyan, de valójában egyszerű torta: fontos, hogy hagyjuk legalább egy éjszakát pihenjen a hűtőben.


Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

532 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Nem csak gyerekeknek” Orosz rakott méztorta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Készítsünk elő 8 darab akkorára vágott sütőpapírt, hogy ráférjen egy tortaforma alja.
  3. Magas falú fazékban hevítsük fel a mézet a Vénusz Sütőmargarinnal. Gyakran keverve 5 perc alatt hagyjuk kicsit besötétedni, majd szórjuk bele a szódabikarbónát, és vegyük le a tűzről.
  4. Verjük fel a tojást, majd állandó keverés mellett apránként (kanalanként) adagoljuk a mézes szirupba. Ahogy keverjük bele, megfigyelhetjük, hogy elkezd sötétedni a méz. Ha belekevertük az egész tojást, szitáljuk bele a lisztet, majd a vaníliarúd kikapart magjaival és a csipet só hozzáadásával  keverjük egyenletesre a tésztát. Helyezzük belisztezett felületre, és vágjuk 8 egyenlő részre.
  5. Nyújtsuk ki a sütőpapíron a tésztát fél centi vastagságúra vagy vékonyabbra, hogy kör alakot kapjunk. Helyezzük rá a tortaformát, majd vágjuk körbe. A maradékot tegyük félre!
  6. Tegyük tepsibe a kör alakú tésztát és az előmelegített sütőben süssük készre 8 perc alatt. Ismételjük meg  nyolcszor!
  7. A maradék széleket halmozzuk szintén sütőpapírra, és süssük meg, amíg színt kap. Ha kihűlt, daráljuk le.
  8. Áztassuk be a zselatinlapokat 8 percre tálkányi hideg vízben. Hevítsük fel a maradék mézet, ha forr, vegyük le a tűzről. Keverjük bele a kifacsart zselatinlapokat, és keverjük krémesre a tejföllel.
  9. Amint elkezd kicsit bekötni a tejfölös mézes mártás, kezdjük el összeállítani a tortát! Egy réteg tortalapra jön a töltelék, majd megint lap, és megint krém, amíg el nem fogy.
  10. Tegyük hűtőszekrénybe a tortát legalább egy éjszakára, hogy teljesen megdermedjen. Tálalás előtt hintsük be az oldalát és a tetejét is a ledarált tésztamaradékkal.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Miután összeállítottuk a tortát és hűtőbe tettük, dermedés közben tortalapáttal 2-3szor érdemes óránként igazítani a formáján, így nem fog szétcsúszni.


Hagyhatjuk nagyobb darabokban is a ledarált tésztamaradékot, jól fog mutatni majd a torta tetején.

Elég pepecselősnek tűnik ugyan, de valójában egyszerű torta: fontos, hogy hagyjuk legalább egy éjszakát pihenjen a hűtőben.