“Rózsaszín álom” epres-fehércsokis blondie

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ennél szebb édességet el sem lehet képzelni. A tetején lévő finom krém gyönyörű sima! Lehet belőle ünnepi süti, amivel biztos, hogy nagy sikert aratunk!

Elő- és elkészítési idő

40 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~ 270 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 150 g cukor
  • 4 tojás
  • 150 g Vénusz Sütőmargarin
  • 150 g liszt
  • 500 g eper
  • 100 g fehércsoki
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 2 lap zselatin
  • 250 g natúr krémsajt

Elkészítés

  1. Mossuk meg az epret, vágjuk le a tetejét, majd szeleteljük fel, és fazékban kezdjük el főzni. Vizet nem kell hozzáadni, hamar összeesik, és levet ereszt. Főzzük 30 percig amíg szétesik, és sűrű szirupot kapunk.
  2. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  3. Verjük fel fehéredésig a tojást a cukorral. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a Vénuszt, majd lisztet és a vaníliarúd kikapart magjait is. Keverjük bele a sűrű eperszirup -át és a felaprított fehércsokit is.
  4. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, és öntsük bele a sűrű masszát. Egyengessük el, majd tegyük a sütőbe, és süssük készre 30 perc alatt. Hagyjuk hűlni a tepsiben.
  5. Közben áztassuk be 10 percre tálkányi hideg vízbe a lapzselatint. Ha megpuhult, keverjük bele a forró eperszirupba, majd az egészet forgassuk össze natúr krémsajttal. Öntsük a kihűlt tészta tetejére, és hagyjuk hűtőben kidermedni mielőtt felszeleteljük.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Ha épp nincs eperszezon, málnából is készíthetjük, azzal is nagyon finom.

Fehércsoki helyett kipróbálhatjuk étcsokoládéval is.

Aprítsunk aszalt epret is a tésztába!

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

466 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Rózsaszín álom” epres-fehércsokis blondie

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg az epret, vágjuk le a tetejét, majd szeleteljük fel, és fazékban kezdjük el főzni. Vizet nem kell hozzáadni, hamar összeesik, és levet ereszt. Főzzük 30 percig amíg szétesik, és sűrű szirupot kapunk.
  2. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  3. Verjük fel fehéredésig a tojást a cukorral. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a Vénuszt, majd lisztet és a vaníliarúd kikapart magjait is. Keverjük bele a sűrű eperszirup -át és a felaprított fehércsokit is.
  4. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, és öntsük bele a sűrű masszát. Egyengessük el, majd tegyük a sütőbe, és süssük készre 30 perc alatt. Hagyjuk hűlni a tepsiben.
  5. Közben áztassuk be 10 percre tálkányi hideg vízbe a lapzselatint. Ha megpuhult, keverjük bele a forró eperszirupba, majd az egészet forgassuk össze natúr krémsajttal. Öntsük a kihűlt tészta tetejére, és hagyjuk hűtőben kidermedni mielőtt felszeleteljük.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Ha épp nincs eperszezon, málnából is készíthetjük, azzal is nagyon finom.

Fehércsoki helyett kipróbálhatjuk étcsokoládéval is.

Aprítsunk aszalt epret is a tésztába!