„Ez nem lesz kapufa” Kolbászos hasé

Ha tetszik a recept, mentsd el

Nem árt egy-két laktató falattal készülnünk, ha a fiúk este meccset néznek. Ez a kolbászos hasé gyorsan elkészül, és nagyon hálásak lesznek érte  a foci drukkerek.

Elő- és elkészítési idő

30 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

3 fő

Kalória

~346 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 100 g szárazkolbász
  • pár szál friss kakukkfű
  • 3 nagyobb paradicsom
  • só, bors
  • 8 dkg cheddar sajt
  • 1 tojás a lekenéshez

Elkészítés

  1. Kevés olajon pirítsuk le a hagymát és a kolbászt. Adjuk hozzá az apróra szelt fokhagymát is, majd a kockákra vágott paradicsomot és a kakukkfüvet is. Sózzuk, borsozzuk, főzzük készre gyorsan pár perc alatt.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  3. Belisztezett felületen nyújtsuk ki a leveles tésztát minél vékonyabbra. Nagyobb pogácsa szaggatóval formáljunk belőle korongokat. Halmozzunk a korongokra apró kockákra vágott sajtot, majd pár kanálnyi kolbászos szószt. Hajtsuk vissza a felét, hogy félkört kapjunk, és zárjuk le alaposan a szélét.
  4. Helyezzük a félköröket sütőpapírral bélelt tepsire és kenjük le a felvert tojással. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük készre 20 perc alatt, amíg a tészta megemelkedik, és szép aranybarna lesz.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 

Elkészítési tipp

A bátrabbaknak aprítsunk chilit is a szószba!

Kolbász helyett készíthetjük csirkével, úgy is nagyon finom.

Tálaljunk hozzá krémesre kevert tejfölt, apróra vágott snidlinggel!

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

466 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Ez nem lesz kapufa” Kolbászos hasé

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés olajon pirítsuk le a hagymát és a kolbászt. Adjuk hozzá az apróra szelt fokhagymát is, majd a kockákra vágott paradicsomot és a kakukkfüvet is. Sózzuk, borsozzuk, főzzük készre gyorsan pár perc alatt.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  3. Belisztezett felületen nyújtsuk ki a leveles tésztát minél vékonyabbra. Nagyobb pogácsa szaggatóval formáljunk belőle korongokat. Halmozzunk a korongokra apró kockákra vágott sajtot, majd pár kanálnyi kolbászos szószt. Hajtsuk vissza a felét, hogy félkört kapjunk, és zárjuk le alaposan a szélét.
  4. Helyezzük a félköröket sütőpapírral bélelt tepsire és kenjük le a felvert tojással. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük készre 20 perc alatt, amíg a tészta megemelkedik, és szép aranybarna lesz.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 


Elkészítési tipp

A bátrabbaknak aprítsunk chilit is a szószba!

Kolbász helyett készíthetjük csirkével, úgy is nagyon finom.

Tálaljunk hozzá krémesre kevert tejfölt, apróra vágott snidlinggel!