„Ne ropogtass, nem hallom” Sajtchips kapros mártogatóssal

Ha tetszik a recept, mentsd el

Aki szereti elcsenni a sajtos kifliről lehulló sajtot, annak teli találat lesz ez a sajtos ropogós recept. Csak arra kell figyelni, ha meccs alatt esszük, ne zavarjuk a többieket a ropogtatással.

Elő- és elkészítési idő

30 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 523 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 15 dkg cheddar sajt
  • 15 dkg ementáli sajt
  • 5 dkg parmezán
  • 2 ek zabpehelyliszt
  • 1 tk keményítő
  • 1 tk cayenne bors
  • só, bors

  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 100 g kapor
  • 2 ek liszt
  • 4 dl tej
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
  2. Reszeljük le az összes sajtot úgy, hogy az ementáli és a cheddar  külön keverőedénybe kerüljön, és mindkettőbe jusson a parmezánból is. Adjunk mindkettőhöz kanálnyi zabpehelylisztet, csipet sót, kiskanálnyi keményítőt. Helyezzünk kupacokat belőle a sütőpapírral bélelt tepsire, őröljünk rá kevés borsot és tegyük az előmelegített sütőbe. 5-8 perc alatt süssük készre, ekkor jöhet a következő kör. Ha már a felénél tartunk a sajtkeverékeknek, tegyünk mindkettőbe teáskanálnyi őrölt chilit vagy cayenne borsot, keverjük össze, és így más ízű sajtchipseket kapunk.
  3. Ha kész vannak a sajtchipsek, tegyük papírtörlőre, hogy leszáradjanak.
  4. Készítsük el a kapros szószt: Hevítsünk étolajat magas falú edényben. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, majd amint kis színt kap, a lisztet is. Folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a felmelegített tejet, majd a legalacsonyabb fokozaton, gyakran keverve főzzük 10 percig. Sózzuk és adjuk hozzá a felaprított kaprot. Botmixerrel turmixoljuk le, hogy finom krémes legyen. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd keverjük hozzá a tejfölt is, és tálaljuk a ropogós sajtchipszekkel.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Elkészíthetjük gluténmentesen is, ekkor használjunk bármilyen gluténmentes lisztkeveréket.

Kaporszósz helyett simán tejföllel is tálalhatjuk, ha nincs sok időnk.

Jól variálható, hiszen akár keverhetünk bele nagyon apróra vágott sonkát, vagy kolbász darabkákat is.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

532 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Ne ropogtass, nem hallom” Sajtchips kapros mártogatóssal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
  2. Reszeljük le az összes sajtot úgy, hogy az ementáli és a cheddar  külön keverőedénybe kerüljön, és mindkettőbe jusson a parmezánból is. Adjunk mindkettőhöz kanálnyi zabpehelylisztet, csipet sót, kiskanálnyi keményítőt. Helyezzünk kupacokat belőle a sütőpapírral bélelt tepsire, őröljünk rá kevés borsot és tegyük az előmelegített sütőbe. 5-8 perc alatt süssük készre, ekkor jöhet a következő kör. Ha már a felénél tartunk a sajtkeverékeknek, tegyünk mindkettőbe teáskanálnyi őrölt chilit vagy cayenne borsot, keverjük össze, és így más ízű sajtchipseket kapunk.
  3. Ha kész vannak a sajtchipsek, tegyük papírtörlőre, hogy leszáradjanak.
  4. Készítsük el a kapros szószt: Hevítsünk étolajat magas falú edényben. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, majd amint kis színt kap, a lisztet is. Folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a felmelegített tejet, majd a legalacsonyabb fokozaton, gyakran keverve főzzük 10 percig. Sózzuk és adjuk hozzá a felaprított kaprot. Botmixerrel turmixoljuk le, hogy finom krémes legyen. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd keverjük hozzá a tejfölt is, és tálaljuk a ropogós sajtchipszekkel.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Elkészíthetjük gluténmentesen is, ekkor használjunk bármilyen gluténmentes lisztkeveréket.

Kaporszósz helyett simán tejföllel is tálalhatjuk, ha nincs sok időnk.

Jól variálható, hiszen akár keverhetünk bele nagyon apróra vágott sonkát, vagy kolbász darabkákat is.