„Minden falat frissít”dupla joghurtos szelet

Ha tetszik a recept, mentsd el

A nyári kánikulában igazán frissítő ez a dupla joghurtos szelet, amit a citrom és a bazsalikom tesz még pikánsabbá! Érdemes kipróbálni.

Elő- és elkészítési idő

50 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

12 szelet

Kalória

~ 190 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 125 g Vénusz Valódi Vajjal Sütéshez
  • 150 g cukor
  • 3 tojás
  • 150 g natúr joghurt
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • csipet só
  • fél citrom leve
  • 250 g liszt
  • fél zacskó sütőpor

  • 350 dkg natúr joghurt
  • 4 ek méz
  • 1 citrom leve
  • 4 lap zselatin
  • 60 g friss bazsalikom

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Nagy keverőedényben keverjük krémmé a Vénuszt a cukorral. Keverjük hozzá a tojásokat, majd a joghurtot és a vaníliarúd kikapart magjait is. Facsarjuk hozzá a fél citrom levét. Szitáljuk a híg masszába a lisztet és a sütőport, és a csipet só hozzáadásával keverjük egyenletesre.
  3. Öntsük a híg tésztát kevés Vénusszal kikent magas falú sütőformába, és tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük készre 40 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kész, hagyjuk a formában kihűlni.
  4. Áztassuk be a zselatinlapokat kevés hideg vízbe 8 percre. Hevítsük fel a mézet a joghurt negyedével, adjuk hozzá a citrom levét is, majd ha forr, keverjük bele a megmosott és leszárított friss bazsalikomot. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a felpuhult zselatinlapokat, és keverjük el teljesen. Hagyjuk hűlni 10 percig. Keverjük hozzá a maradék joghurtot, majd öntsük az egészet a tepsiben lévő tésztára.
  5. Tegyük hűtőbe, és fogyasztásig hagyjuk teljesen megdermedni!

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 

Elkészítési tipp

Tálalás előtt érdemes alaposan lehűteni, úgy még frissebb lesz a süti.

Keverjünk a tésztájához egy kevés reszelt mandulát, esetleg fanyarabb ízű szárított gyümölcsöket.

Cukor helyett használhatunk hozzá steviát is, így kímélőbb lesz a desszertünk.

Vénusz Valódi Vajjal Sütéshez

A margarin és vaj tökéletes kombinációja

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

468 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Minden falat frissít”dupla joghurtos szelet

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Nagy keverőedényben keverjük krémmé a Vénuszt a cukorral. Keverjük hozzá a tojásokat, majd a joghurtot és a vaníliarúd kikapart magjait is. Facsarjuk hozzá a fél citrom levét. Szitáljuk a híg masszába a lisztet és a sütőport, és a csipet só hozzáadásával keverjük egyenletesre.
  3. Öntsük a híg tésztát kevés Vénusszal kikent magas falú sütőformába, és tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük készre 40 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kész, hagyjuk a formában kihűlni.
  4. Áztassuk be a zselatinlapokat kevés hideg vízbe 8 percre. Hevítsük fel a mézet a joghurt negyedével, adjuk hozzá a citrom levét is, majd ha forr, keverjük bele a megmosott és leszárított friss bazsalikomot. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a felpuhult zselatinlapokat, és keverjük el teljesen. Hagyjuk hűlni 10 percig. Keverjük hozzá a maradék joghurtot, majd öntsük az egészet a tepsiben lévő tésztára.
  5. Tegyük hűtőbe, és fogyasztásig hagyjuk teljesen megdermedni!

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 


Elkészítési tipp

Tálalás előtt érdemes alaposan lehűteni, úgy még frissebb lesz a süti.

Keverjünk a tésztájához egy kevés reszelt mandulát, esetleg fanyarabb ízű szárított gyümölcsöket.

Cukor helyett használhatunk hozzá steviát is, így kímélőbb lesz a desszertünk.