“Adhatok még egyet?” Joghurtos citromos chicken tikka

Ha tetszik a recept, mentsd el

Grillezni jó dolog, főleg, ha újdonságokkal is kísérletezünk! Nem kell ragaszkodni mindig a hagyományos fogásokhoz. Ez az indiai fűszerezésű csirkemell például nyerő választás lehet, ha szeretnénk brillírozni a vendégeink előtt.

Elő- és elkészítési idő

12 óra + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 564 kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 csirkemell filé
  • 4 csirke felsőcomb filé
  • 3 dl natúr joghurt
  • 5 ek Vénusz étolaj
  • 5 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 3 ek tikka masala fűszerkeverék
  • ujjnyi gyömbér lereszelve
  • 2 citrom leve
  • 2-3 chilipaprika kierezve, kimagozva
  • só, bors
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4-5 nagyobb paradicsom
  • friss koriander
  • só, bors

Elkészítés

  1. A sütést megelőző este pácoljuk be a csirkét. Nagy keverőedényben keverjük össze az étolajat, a joghurtot, a lereszelt fokhagymát, a gyömbért és a tikka masala fűszerkeveréket. Adjuk hozzá a citrom levét, és a chilit is. Sózzuk alaposan! Mártsuk bele a csirkét, úgy, hogy mindenhol befedje, majd fóliázzuk le és tegyük hűtőszekrénybe egy éjszakára.
  2. Csináljunk egyenletes parazsat a grillsütőben. Helyezzük a grillrácsra a bepácolt csirkét, és tegyük 3-4 centivel a rácsot a parázs fölé. Finoman, lassan, hogy ne égjen oda, néha átforgatva pirítsuk rá a csirkére a pácot, és 20 perc alatt süssük készre.
  3. Amíg a csirke sül, csináljunk egy gyors szószt a visszamaradt pácból: Nagy serpenyőben kevés olajon pirítsunk hagymát, majd dobjuk rá a nagy kockákra vágott paradicsomot is. Ahogy levet ereszt, öntsük hozzá a maradék pácot, és 10-15 perc alatt süssük készre.
  4. Tálaljuk forrón a faszénen sütött csirkét a szósszal, friss korianderrel és rizzsel.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

Házilag is elkészíthetjük a fűszerkeveréket a következő őrölt hozzávalókból: paprika, chili, római kömény, bors, kardamom, kurkuma, koriander, fahéj.

Ne süssük túl a csirkét, mert kiszárad!

Vegyük ki korábban a hűtőből a húst, hogy a sütés kezdetére nagyjából szobahőmérsékletű legyen.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

476 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Adhatok még egyet?” Joghurtos citromos chicken tikka

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütést megelőző este pácoljuk be a csirkét. Nagy keverőedényben keverjük össze az étolajat, a joghurtot, a lereszelt fokhagymát, a gyömbért és a tikka masala fűszerkeveréket. Adjuk hozzá a citrom levét, és a chilit is. Sózzuk alaposan! Mártsuk bele a csirkét, úgy, hogy mindenhol befedje, majd fóliázzuk le és tegyük hűtőszekrénybe egy éjszakára.
  2. Csináljunk egyenletes parazsat a grillsütőben. Helyezzük a grillrácsra a bepácolt csirkét, és tegyük 3-4 centivel a rácsot a parázs fölé. Finoman, lassan, hogy ne égjen oda, néha átforgatva pirítsuk rá a csirkére a pácot, és 20 perc alatt süssük készre.
  3. Amíg a csirke sül, csináljunk egy gyors szószt a visszamaradt pácból: Nagy serpenyőben kevés olajon pirítsunk hagymát, majd dobjuk rá a nagy kockákra vágott paradicsomot is. Ahogy levet ereszt, öntsük hozzá a maradék pácot, és 10-15 perc alatt süssük készre.
  4. Tálaljuk forrón a faszénen sütött csirkét a szósszal, friss korianderrel és rizzsel.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


Elkészítési tipp

Házilag is elkészíthetjük a fűszerkeveréket a következő őrölt hozzávalókból: paprika, chili, római kömény, bors, kardamom, kurkuma, koriander, fahéj.

Ne süssük túl a csirkét, mert kiszárad!

Vegyük ki korábban a hűtőből a húst, hogy a sütés kezdetére nagyjából szobahőmérsékletű legyen.