“Más, mint a fazékban” - grillezett kukorica korianderrel, sóval

Ha tetszik a recept, mentsd el

Nyáron megszoktuk, hogy főtt kukoricát eszünk, azonban kevesen tudják, hogy a zsenge tejes kukorica isteni grillezve is, hiszen a benne lévő cukor karamellizálódik, miközben a faszéntől füstös ízt is kap.

Elő- és elkészítési idő

20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 195 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Csináljunk egyenletes parazsat a grillsütőben!
  2. Kevés étolajjal dörzsöljük be a héjától megfosztott kukoricacsöveket, majd tegyük őket a grillrácsra. Helyezzük a rácsot 7-10 centire a parázstól, majd gyakran forgatva 10 perc alatt süssük készre a kukoricát. Ha megsült, vegyük le a parázsról, hintsük be ízlés szerint nagy szemű sóval, és kevés friss korianderrel.
  3. Tálaljuk forrón!

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

        Elkészítési tipp

        A kukoricát megszórhatjuk chilivel, miután leszedtük a tűzről, így pikáns ízt is kap.


        Tegyünk egy darab Vénusz Valódi Vajjalt a kukoricára, miután leszedtük a rácsról, és még krémesebb lesz.


        Vágjuk nagyobb darabokra a kukoricát, szúrjunk hurkapálcát a közepébe, és könnyebben forgathatjuk majd forró parázs felett!

        Vénusz napraforgó-étolaj

        Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

        Ha tetszik a recept, mentsd el

        Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

        TOVÁBBI RECEPTEK

        530 db recept találat. Elértél a lista aljára.

        Betöltést jelző forgó ikon

        További receptek betöltése

        “Más, mint a fazékban” - grillezett kukorica korianderrel, sóval

        Hozzávalók

        Elkészítés

        1. Csináljunk egyenletes parazsat a grillsütőben!
        2. Kevés étolajjal dörzsöljük be a héjától megfosztott kukoricacsöveket, majd tegyük őket a grillrácsra. Helyezzük a rácsot 7-10 centire a parázstól, majd gyakran forgatva 10 perc alatt süssük készre a kukoricát. Ha megsült, vegyük le a parázsról, hintsük be ízlés szerint nagy szemű sóval, és kevés friss korianderrel.
        3. Tálaljuk forrón!

        Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


              Elkészítési tipp

              A kukoricát megszórhatjuk chilivel, miután leszedtük a tűzről, így pikáns ízt is kap.


              Tegyünk egy darab Vénusz Valódi Vajjalt a kukoricára, miután leszedtük a rácsról, és még krémesebb lesz.


              Vágjuk nagyobb darabokra a kukoricát, szúrjunk hurkapálcát a közepébe, és könnyebben forgathatjuk majd forró parázs felett!