“Verhetetlen vagy ebben” Fűszeres tarja

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ez a fűszerekben pácolódott tarja olyan titkos recept, amiért a család és a barátok is egyaránt lelkesedni fognak. Köretként fogyaszthatjuk hozzá a grillezett kukoricát is.

Elő- és elkészítési idő

24 óra + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 412 Kcal

Allergének

Mustár

Szója

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg sertés tarja
  • 1 dl Vénusz étolaj
  • 2 ek mustár
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek Worchestershire szósz
  • 1 ek paprika
  • 2 tk őrölt kömény
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 citrom leve
  • só, bors

Elkészítés

  1. A sütést megelőző este pácoljuk be a húst!
  2. Nagy keverőedényben keverjük egyenletesre az összes hozzávalót. Mártogassuk bele alaposan a centi vastagra szelt tarját úgy, hogy mindenhol befedje. Fóliázzuk le az edényt, majd tegyük a hűtőszekrénybe egy éjszakára.
  3. Csináljunk egyenletes parazsat a grillsütőben. Tegyük a grillrácsra az előző éjjel bepácolt húsokat, kicsit csepegtessük le, majd helyezzük 3-4 centivel a parázs fölé. Néha átforgatva, 20 perc alatt süssük készre a tarját! 

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Ne szárítsuk ki a húst, akkor lesz jó, ha omlós a közepe.


A megmaradt páclével érdemes időnként átkenni a húst a rácson.

Vegyük ki korábban a hűtőből a húst, hogy a sütés kezdetére nagyjából szobahőmérsékletű legyen.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

532 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Verhetetlen vagy ebben” Fűszeres tarja

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütést megelőző este pácoljuk be a húst!
  2. Nagy keverőedényben keverjük egyenletesre az összes hozzávalót. Mártogassuk bele alaposan a centi vastagra szelt tarját úgy, hogy mindenhol befedje. Fóliázzuk le az edényt, majd tegyük a hűtőszekrénybe egy éjszakára.
  3. Csináljunk egyenletes parazsat a grillsütőben. Tegyük a grillrácsra az előző éjjel bepácolt húsokat, kicsit csepegtessük le, majd helyezzük 3-4 centivel a parázs fölé. Néha átforgatva, 20 perc alatt süssük készre a tarját! 

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Ne szárítsuk ki a húst, akkor lesz jó, ha omlós a közepe.


A megmaradt páclével érdemes időnként átkenni a húst a rácson.

Vegyük ki korábban a hűtőből a húst, hogy a sütés kezdetére nagyjából szobahőmérsékletű legyen.