“Aranybarnára sütjük” - Mazsolás rozmaringos cantuccini

Ha tetszik a recept, mentsd el

A cantuccini egy ropogós, száraz nagyon ízletes süti, ami jól eláll, és a nap sem kezdi ki. Vigyük bátran akár a strandra is, és nassolgassunk belőle napozás közben.

Elő- és elkészítési idő

20 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 250 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 60 g Vénusz Sütőmargarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 tojás 
  • 4 tojás sárgája
  • 40 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 15 dkg mandula
  • 10 dkg mazsola
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 3-4 ág friss rozmaring
  • 1 tojás sárgája a lekenéshez
  • pár csipet só

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Gyúrjunk tésztát a cukorból, a tojásokból, a Vénuszból, a lisztből, a vaníliából és a sütőporból. Keverjük hozzá a nagy darabokra vágott egész mandulát, a leszárazott rozmaringot és a mazsolát is.
  3. Formázzunk belőle 5-6 centi széles, hosszú, lapos hengereket. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük le a tojással és rakjuk az előmelegített sütőbe.
  4. Süssük 20-25 percig, majd vegyük ki, vágjuk centi vastag szeletekre. Kapcsoljuk le a sütőt és tegyük vissza a cantuccinit, majd hagyjuk a sütőben kihűlni, ettől lesz igazán ropogós! 

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

A tésztájába tehetünk pisztáciát vagy akár mogyorót is.

Rozmaring helyett tehetünk bele szárított gyümölcsöket is.

Tegyük fémdobozba, ott sokáig eláll.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

507 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Aranybarnára sütjük” - Mazsolás rozmaringos cantuccini

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Gyúrjunk tésztát a cukorból, a tojásokból, a Vénuszból, a lisztből, a vaníliából és a sütőporból. Keverjük hozzá a nagy darabokra vágott egész mandulát, a leszárazott rozmaringot és a mazsolát is.
  3. Formázzunk belőle 5-6 centi széles, hosszú, lapos hengereket. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük le a tojással és rakjuk az előmelegített sütőbe.
  4. Süssük 20-25 percig, majd vegyük ki, vágjuk centi vastag szeletekre. Kapcsoljuk le a sütőt és tegyük vissza a cantuccinit, majd hagyjuk a sütőben kihűlni, ettől lesz igazán ropogós! 

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

A tésztájába tehetünk pisztáciát vagy akár mogyorót is.

Rozmaring helyett tehetünk bele szárított gyümölcsöket is.

Tegyük fémdobozba, ott sokáig eláll.