“Ebben tényleg nincs?” Cukormentes répatorta

Ha tetszik a recept, mentsd el

A répatorta már önmagában édes a répától, pláne, ha almát is keverünk bele. Érdemes kipróbálni, ugyanolyan finom, mintha cukorral készült volna.

Elő- és elkészítési idő

10 + 40 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

12 szelet

Kalória

~ 150 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 10 édesítő tabletta
  • 30 dkg mascarpone
  • fél citrom leve

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Mossuk meg alaposan az almát és a répákat is. Hámozzuk meg őket, az almának vágjuk ki a közepét, majd reszeljük le mindkettőt.
  3. Verjük fel a tojásokat, keverjük el benne a kevés vízben feloldott édesítőt, és adjuk a lereszelt gyümölcsökhöz. Adjuk hozzá a citrom levét, a felolvasztott Vénuszt és az étolajat is. Szitáljuk rá a zabpehelylisztet, és keverjük, amíg sűrű, ragacsos tésztát kapunk.
  4. Öntsük a tésztát a Vénusszal enyhén kikent kapcsos tortaformába. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük készre 35-40 perc alatt. Akkor jó, ha kicsit még ragacsos a közepe! Hagyjuk kihűlni.
  5. Kevés forró vízben feloldott édesítőszerrel és fél citrom levével keverjük krémesre a mascarponét. Lapátkanállal vonjuk be vele egyenletesen a készre sült tortát, majd tegyük a hűtőszekrénybe 3-4 órára!

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 

Elkészítési tipp

Darálhatunk egy kevés diót és mogyorót a tésztájába, úgy még különlegesebb ízt kapunk.

Ha leforrázzuk a reszelt répát, mielőtt belekeverjük a tésztába, még homogénebb lesz.

Ételallergia tipp

Készíthetjük gluténmentes lisztkeverékből is.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

479 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Ebben tényleg nincs?” Cukormentes répatorta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Mossuk meg alaposan az almát és a répákat is. Hámozzuk meg őket, az almának vágjuk ki a közepét, majd reszeljük le mindkettőt.
  3. Verjük fel a tojásokat, keverjük el benne a kevés vízben feloldott édesítőt, és adjuk a lereszelt gyümölcsökhöz. Adjuk hozzá a citrom levét, a felolvasztott Vénuszt és az étolajat is. Szitáljuk rá a zabpehelylisztet, és keverjük, amíg sűrű, ragacsos tésztát kapunk.
  4. Öntsük a tésztát a Vénusszal enyhén kikent kapcsos tortaformába. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük készre 35-40 perc alatt. Akkor jó, ha kicsit még ragacsos a közepe! Hagyjuk kihűlni.
  5. Kevés forró vízben feloldott édesítőszerrel és fél citrom levével keverjük krémesre a mascarponét. Lapátkanállal vonjuk be vele egyenletesen a készre sült tortát, majd tegyük a hűtőszekrénybe 3-4 órára!

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 


Elkészítési tipp

Darálhatunk egy kevés diót és mogyorót a tésztájába, úgy még különlegesebb ízt kapunk.

Ha leforrázzuk a reszelt répát, mielőtt belekeverjük a tésztába, még homogénebb lesz.

Ételallergia tipp

Készíthetjük gluténmentes lisztkeverékből is.