“Laktózmentes is lehet” Kókuszos-csokis keksz fagyi

Ha tetszik a recept, mentsd el

Annak ellenére, hogy elég sok érzékenységre figyelnek mostanában a fagyizókban, azért a legjobb biztosra menni. A házi laktózmentes fagyi önmagában nagyon finom, pláne ha házi tölcsért is készítünk hozzá!

Elő- és elkészítési idő

30 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 730 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 dl kókusztej
  • 50 g kókuszreszelék
  • 100 g cukor
  • 100 g csokiskeksz
  • fél citrom leve

Elkészítés

  1. Kartonlapból készítsük el a sablont a tölcsérekhez. Rajzoljunk körbe egy nagyobb tortaformát, majd vágjuk ki. A kört vágjuk 4 egyenlő körcikkre. Az így kapott negyed cikkekből formázzunk kúpot, rögzítsük ragasztószalaggal, majd alaposan vonjuk be alufóliával, úgy, hogy a belsejébe is jusson.
  2. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra.
  3. Keverjük krémesre a porcukrot a Vénusz Sütőmargarinnal, adjuk hozzá a két tojás fehérjét, és folytassuk a keverést addig, amíg a keverék egyenletes és krémes lesz. Szitáljuk rá a lisztet, adjuk hozzá a csipet sót, majd keverjük még tovább, míg teljesen homogén, híg tésztát kapunk.
  4. Vegyünk elő sütőpapírt, tépjünk le belőle egy darabot, majd rajzoljunk körbe rajta egy nagyjából 15 cm átmérőjű tányért. Kanalazzunk rá a tésztából, majd egy lapáttal egyengessük el kör alakban, amilyen vékonyan csak tudjuk.
  5. Tegyük a sütőbe, 2-3 perc alatt süssük készre. Amint kész, vegyük ki, és még forrón csavarjuk fel az előre elkészített formára. Vigyázzunk, meg ne égessük magunkat, de törekedjünk a gyorsaságra, mert amíg forró a tészta, könnyebben tudunk bánni vele. Pár perc elteltével le is vehetjük a kész tölcsért a formáról. Ismételjük addig, amíg a tészta elfogy.
  6. Hűtsük le a fagyigépet annyi ideig, amíg a használati utasítás mondja.
  7. Forraljuk fel a kókusztejet a cukorral és a kókuszreszelékkel, adjuk hozzá a fél citrom levét, majd a keveréket hagyjuk kihűlni.
  8. A laktózmentes csokiskekszet törjük össze.
  9. Tegyük a lehűtött masszát a fagyigépbe, hagyjuk, hogy hadd keverje, majd jöhet hozzá a keksz is. Amikor a gép elkészült a fagyival, tegyük műanyag edénybe és tálalásig hagyjuk a mélyhűtőben. 

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


Elkészítési tipp

Tálaláskor megszórhatjuk a fagyi tetejét felvágott étcsokival.

Ételallergia tipp

Ha kicsit szeretnénk figyelni a kalóriákra, készíthetjük stevíával vagy bármilyen más édesítőszerrel.


Ha gluténmentes kekszet használunk, gluténérzékenyek is ehetnek belőle.


Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható, finom, vaníliaízű és illatú sütőmargarin

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

496 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Laktózmentes is lehet” Kókuszos-csokis keksz fagyi

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kartonlapból készítsük el a sablont a tölcsérekhez. Rajzoljunk körbe egy nagyobb tortaformát, majd vágjuk ki. A kört vágjuk 4 egyenlő körcikkre. Az így kapott negyed cikkekből formázzunk kúpot, rögzítsük ragasztószalaggal, majd alaposan vonjuk be alufóliával, úgy, hogy a belsejébe is jusson.
  2. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra.
  3. Keverjük krémesre a porcukrot a Vénusz Sütőmargarinnal, adjuk hozzá a két tojás fehérjét, és folytassuk a keverést addig, amíg a keverék egyenletes és krémes lesz. Szitáljuk rá a lisztet, adjuk hozzá a csipet sót, majd keverjük még tovább, míg teljesen homogén, híg tésztát kapunk.
  4. Vegyünk elő sütőpapírt, tépjünk le belőle egy darabot, majd rajzoljunk körbe rajta egy nagyjából 15 cm átmérőjű tányért. Kanalazzunk rá a tésztából, majd egy lapáttal egyengessük el kör alakban, amilyen vékonyan csak tudjuk.
  5. Tegyük a sütőbe, 2-3 perc alatt süssük készre. Amint kész, vegyük ki, és még forrón csavarjuk fel az előre elkészített formára. Vigyázzunk, meg ne égessük magunkat, de törekedjünk a gyorsaságra, mert amíg forró a tészta, könnyebben tudunk bánni vele. Pár perc elteltével le is vehetjük a kész tölcsért a formáról. Ismételjük addig, amíg a tészta elfogy.
  6. Hűtsük le a fagyigépet annyi ideig, amíg a használati utasítás mondja.
  7. Forraljuk fel a kókusztejet a cukorral és a kókuszreszelékkel, adjuk hozzá a fél citrom levét, majd a keveréket hagyjuk kihűlni.
  8. A laktózmentes csokiskekszet törjük össze.
  9. Tegyük a lehűtött masszát a fagyigépbe, hagyjuk, hogy hadd keverje, majd jöhet hozzá a keksz is. Amikor a gép elkészült a fagyival, tegyük műanyag edénybe és tálalásig hagyjuk a mélyhűtőben. 

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!



Elkészítési tipp

Tálaláskor megszórhatjuk a fagyi tetejét felvágott étcsokival.

Ételallergia tipp

Ha kicsit szeretnénk figyelni a kalóriákra, készíthetjük stevíával vagy bármilyen más édesítőszerrel.


Ha gluténmentes kekszet használunk, gluténérzékenyek is ehetnek belőle.