“Egy gombóc nem elég” Mézes mogyorókrémes fagyi

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ez a mézes, sós házi fagyi új szintre emeli a fagyizást. Az otthon készült tölcsérben pályázhatunk a legjobb anyuka címért! 

Elő- és elkészítési idő

30 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 850 Kcal

Allergének

Földimogyoró

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 dl tejszín
  • 6-7 kanál méz 
  • 6-7 kanál mogyoróvaj
  • 1 maroknyi pörkölt mogyoró
  • csipet só
  • fél citrom leve

Elkészítés

  1. A tölcsérhez kartonlapból készítsük el a sablont. Rajzoljunk körbe egy nagyobb tortaformát, majd vágjuk ki. A kört vágjuk 4 egyenlő körcikkre. Az így kapott negyed cikkekből formázzunk kúpot, rögzítsük ragasztószalaggal, majd alaposan vonjuk be alufóliával, úgy, hogy a belsejébe is jusson.
  2. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra. Keverjük krémesre a porcukrot a Vénusz Sütőmargarinnal, adjuk hozzá a két tojás fehérjét, és folytassuk a keverést, hogy egyenletes és krémes legyen. Szitáljuk rá a lisztet, a csipet sót, majd keverjük még tovább, míg teljesen homogén, híg tésztát kapunk.
  3. Vegyünk elő sütőpapírt, tépjünk le belőle egy darabot, majd rajzoljunk körbe rajta egy nagyjából 15 cm átmérőjű tányért. Kanalazzunk rá a tésztából, majd egy lapáttal egyengessük el kör alakban, amilyen vékonyan csak tudjuk.
  4. Tegyük a sütőbe, 2-3 perc alatt süssük készre. Amint kész, vegyük ki, és még forrón csavarjuk fel az előre elkészített formára. Vigyázzunk, meg ne égessük magunkat, de törekedjünk a gyorsaságra, amíg forró a tészta. Pár perc elteltével le is vehetjük a kész tölcsért. Ismételjük addig, amíg a tészta elfogy.
  5. A fagylalt elkészítéséhez forraljuk össze a tejszínt a mézzel és a mogyoróvajjal, a csipet sóval. Facsarjuk bele a fél citrom levét is, majd hagyjuk kicsit hűlni.
  6. Öntsük az előhűtött fagylaltgépbe a tejszínes masszát, és 20-30 perc alatt készítsünk belőle fagylaltot. Amíg lágy és kenhető a krém, adjuk hozzá a robotgépben felaprított mogyorót is!
  7. Tálaljuk frissen a házi tölcsérünkben!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Tejszín helyett kipróbálhatjuk tejjel is, úgy kevésbé tömény.


Az ínyenceknek ajánljuk, hogy étcsoki darabkákkal szórják meg a kész fagyit.


Ételallergia tipp

Laktózérzékenyek készíthetik laktózmentes tejszínből vagy bármilyen növényi tejből.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

479 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Egy gombóc nem elég” Mézes mogyorókrémes fagyi

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tölcsérhez kartonlapból készítsük el a sablont. Rajzoljunk körbe egy nagyobb tortaformát, majd vágjuk ki. A kört vágjuk 4 egyenlő körcikkre. Az így kapott negyed cikkekből formázzunk kúpot, rögzítsük ragasztószalaggal, majd alaposan vonjuk be alufóliával, úgy, hogy a belsejébe is jusson.
  2. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra. Keverjük krémesre a porcukrot a Vénusz Sütőmargarinnal, adjuk hozzá a két tojás fehérjét, és folytassuk a keverést, hogy egyenletes és krémes legyen. Szitáljuk rá a lisztet, a csipet sót, majd keverjük még tovább, míg teljesen homogén, híg tésztát kapunk.
  3. Vegyünk elő sütőpapírt, tépjünk le belőle egy darabot, majd rajzoljunk körbe rajta egy nagyjából 15 cm átmérőjű tányért. Kanalazzunk rá a tésztából, majd egy lapáttal egyengessük el kör alakban, amilyen vékonyan csak tudjuk.
  4. Tegyük a sütőbe, 2-3 perc alatt süssük készre. Amint kész, vegyük ki, és még forrón csavarjuk fel az előre elkészített formára. Vigyázzunk, meg ne égessük magunkat, de törekedjünk a gyorsaságra, amíg forró a tészta. Pár perc elteltével le is vehetjük a kész tölcsért. Ismételjük addig, amíg a tészta elfogy.
  5. A fagylalt elkészítéséhez forraljuk össze a tejszínt a mézzel és a mogyoróvajjal, a csipet sóval. Facsarjuk bele a fél citrom levét is, majd hagyjuk kicsit hűlni.
  6. Öntsük az előhűtött fagylaltgépbe a tejszínes masszát, és 20-30 perc alatt készítsünk belőle fagylaltot. Amíg lágy és kenhető a krém, adjuk hozzá a robotgépben felaprított mogyorót is!
  7. Tálaljuk frissen a házi tölcsérünkben!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Tejszín helyett kipróbálhatjuk tejjel is, úgy kevésbé tömény.


Az ínyenceknek ajánljuk, hogy étcsoki darabkákkal szórják meg a kész fagyit.


Ételallergia tipp

Laktózérzékenyek készíthetik laktózmentes tejszínből vagy bármilyen növényi tejből.