“A szomszédnak is jut belőle” Ír gulyás

Ha tetszik a recept, mentsd el

Bográcsos ételből sosem csinálunk keveset. Ebből az ír gulyásból még a legnagyobb melegben is szívesen szed kétszer mindenki. Ha pedig mégis marad belőle, kínáljuk meg a szomszédokat. 

Elő- és elkészítési idő

3 óra

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8-10 főre

Kalória

~ 810 Kcal

Allergének

Mustár

Szója

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1,5 kg marha pofa
  • 1,5 kg marha lábszár
  • 6 ek Vénusz étolaj
  • 4 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 70 dkg sárgarépa
  • 1,5 kg újkrumpli
  • 8-10 szál halványító zeller
  • 8 babérlevél
  • 10-15 szem egész bors
  • 10 dkg friss petrezselyem
  • 3 doboz fekete sör
  • 8 ek worchestershire szósz
  • 4 ek angol mustár
  • só, bors

Elkészítés

  1. Hevítsünk étolajat a bográcsban. Adjuk hozzá a 3-4 centis kockákra darabolt húsokat, és pirítsuk le, hogy színt kapjon. Adjuk hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát és pároljuk össze fél-háromnegyed óráig, amíg a hús levet ereszt.
  2. Öntsük fel a húst a sörrel, és keverjük bele az egész borsot és a felkarikázott répát, zellert. Adjuk hozzá a worchestershire szószt, a mustárt, a babérlevelet és végül az apró újkrumplit is, egészben.
  3. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje az alapanyagokat, sózzuk ízlés szerint, és főzzük puhára másfél-két óra alatt az összes hozzávalót.
  4. Utolsó lépésként keverjük hozzá a felaprított petrezselymet, majd tálaljuk forrón, frissen őrölt borssal és puha kenyérrel a gulyást!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Ne vágjuk túl apróra a húst: igaz, hogy úgy hamarabb elkészül, viszont sokkal ízesebb és szaftosabb marad, ha nagyobbra kockázzuk.


Újkrumpli helyett használhatunk bármilyen puhább fajtát. 


Tálaláskor adjunk mellé kovászos uborkát vagy almapaprikát.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

509 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“A szomszédnak is jut belőle” Ír gulyás

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hevítsünk étolajat a bográcsban. Adjuk hozzá a 3-4 centis kockákra darabolt húsokat, és pirítsuk le, hogy színt kapjon. Adjuk hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát és pároljuk össze fél-háromnegyed óráig, amíg a hús levet ereszt.
  2. Öntsük fel a húst a sörrel, és keverjük bele az egész borsot és a felkarikázott répát, zellert. Adjuk hozzá a worchestershire szószt, a mustárt, a babérlevelet és végül az apró újkrumplit is, egészben.
  3. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje az alapanyagokat, sózzuk ízlés szerint, és főzzük puhára másfél-két óra alatt az összes hozzávalót.
  4. Utolsó lépésként keverjük hozzá a felaprított petrezselymet, majd tálaljuk forrón, frissen őrölt borssal és puha kenyérrel a gulyást!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Ne vágjuk túl apróra a húst: igaz, hogy úgy hamarabb elkészül, viszont sokkal ízesebb és szaftosabb marad, ha nagyobbra kockázzuk.


Újkrumpli helyett használhatunk bármilyen puhább fajtát. 


Tálaláskor adjunk mellé kovászos uborkát vagy almapaprikát.