“Gratulálunk!” Pisztrángos-spenótos roppanós

Ha tetszik a recept, mentsd el

Különleges alkalmakra illik ez a pisztrángos roppanós tészta. Gratulálunk a vizes világbajnokság résztvevőinek és helyezettjeinek. A megfáradt szurkolóknak pedig jó étvágyat kívánunk ehhez a finomsághoz!
Elő- és elkészítési idő

30 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 490 Kcal

Allergének

Glutén

Hal

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 30 dkg füstölt pisztráng
  • 1 tojás
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg friss spenót
  • só, bors

Elkészítés

  1. Gyúrjunk pitetésztát a Vénusz Sütőmargarinból, a lisztből, a sóból és a vízből. Ha összeállt, csomagoljuk be folpackkal, és tegyük a hűtőszekrénybe fél órára pihenni.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk étolajat, majd dobjuk rá a megmosott és leszárított spenótot és a vékonyra szelt fokhagymát. Pár perc alatt fonnyasszuk össze.
  4. Vegyük ki a hűtőből a tésztát, tegyük belisztezett gyúródeszkára és sodrófával nyújtsuk egyenletes 3-4 mm vastagságúra.
  5. Vágjunk 2-3 centi széles, 10-15 centi hosszú csíkokat a tésztából és halmozzunk mindegyik darabra egyenlő mennyiségű párolt spenótot. Helyezzünk rájuk darabka füstölt pisztrángot, majd csavarjuk fel egyenként és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Őröljünk rá kevés borsot.
  6. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük készre 15-17 perc alatt, amíg elkezd pirulni a tészta. Vegyük ki a sütőből, kenjük le a tészta tetejét kevés vízzel felvert tojással, és tegyük vissza további 4-5 percre a sütőbe.
  7. Fogyaszthatjuk forrón, de akár kihűlve is!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Kipróbálhatjuk friss pisztránggal, ha kapunk a piacon!


Pisztráng helyett füstölt lazaccal is nagyon finom!


Tálaljuk kapros tejföllel!

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

507 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Gratulálunk!” Pisztrángos-spenótos roppanós

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Gyúrjunk pitetésztát a Vénusz Sütőmargarinból, a lisztből, a sóból és a vízből. Ha összeállt, csomagoljuk be folpackkal, és tegyük a hűtőszekrénybe fél órára pihenni.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk étolajat, majd dobjuk rá a megmosott és leszárított spenótot és a vékonyra szelt fokhagymát. Pár perc alatt fonnyasszuk össze.
  4. Vegyük ki a hűtőből a tésztát, tegyük belisztezett gyúródeszkára és sodrófával nyújtsuk egyenletes 3-4 mm vastagságúra.
  5. Vágjunk 2-3 centi széles, 10-15 centi hosszú csíkokat a tésztából és halmozzunk mindegyik darabra egyenlő mennyiségű párolt spenótot. Helyezzünk rájuk darabka füstölt pisztrángot, majd csavarjuk fel egyenként és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Őröljünk rá kevés borsot.
  6. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük készre 15-17 perc alatt, amíg elkezd pirulni a tészta. Vegyük ki a sütőből, kenjük le a tészta tetejét kevés vízzel felvert tojással, és tegyük vissza további 4-5 percre a sütőbe.
  7. Fogyaszthatjuk forrón, de akár kihűlve is!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Kipróbálhatjuk friss pisztránggal, ha kapunk a piacon!


Pisztráng helyett füstölt lazaccal is nagyon finom!


Tálaljuk kapros tejföllel!