“Győzzön a csapat!” Pizzadilla

Ha tetszik a recept, mentsd el

Szurkoljunk együtt a magyar csapatnak! Egy ilyen fűszeres finomságtól a vízilabdások is erőre kapnának.

Elő- és elkészítési idő

30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 805 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 8 db tortilla lap
  • 70 dkg friss paradicsom
  • közepes fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 10 levél friss bazsalikom
  • 250 g mozzarella
  • 10 dkg csípős paprikás szalámi
  • só, bors
  • friss bazsalikom a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Kevés Vénusz étolajon magas falú fazékban pirítsuk le az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Ha egy kis színt kap, adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot. Tegyünk rá fedőt, és 20 perc alatt főzzük puhára. Sózzuk ízlés szerint, hintsük meg a bazsalikommal, majd botmixerrel pürésítsük egyenletesre.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  3. Közben hevítsünk serpenyőt, kevés étolajjal, tegyünk bele egy tortilla lapot, kenjük meg jó alaposan a széléig a paradicsomszósszal. Helyezzük rá a szalámi és mozzarella szeleteket, és még egy lap tortillát. Pirítsuk addig, míg egy kis színt kap az alja, ekkor tegyük  sűtőpapírral bélelt tepsire.
  4. Kenjük meg a tetejét paradicsommal. Erre is tegyünk szalámi és sajt szeleteket, és dobjuk a sütőbe 10 percre, míg a szalámi és a sajt rá nem pirul.
  5. Ismételjük meg ezt 4-szer. A ropogós pizzadillákat, miután picit kihűltek, szeletekre vágva, friss bazsalikommal tálaljuk.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

Készíthetjük nyugodtan bármilyen pizza feltéttel, 4 féle sajttal,vagy  gombával is.


Paradicsomos alap helyett, tejfölössel is ízletes!

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyeknek is tökéletes, ha kukoricalisztből készült tortillát használunk.


Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

509 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Győzzön a csapat!” Pizzadilla

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés Vénusz étolajon magas falú fazékban pirítsuk le az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Ha egy kis színt kap, adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot. Tegyünk rá fedőt, és 20 perc alatt főzzük puhára. Sózzuk ízlés szerint, hintsük meg a bazsalikommal, majd botmixerrel pürésítsük egyenletesre.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  3. Közben hevítsünk serpenyőt, kevés étolajjal, tegyünk bele egy tortilla lapot, kenjük meg jó alaposan a széléig a paradicsomszósszal. Helyezzük rá a szalámi és mozzarella szeleteket, és még egy lap tortillát. Pirítsuk addig, míg egy kis színt kap az alja, ekkor tegyük  sűtőpapírral bélelt tepsire.
  4. Kenjük meg a tetejét paradicsommal. Erre is tegyünk szalámi és sajt szeleteket, és dobjuk a sütőbe 10 percre, míg a szalámi és a sajt rá nem pirul.
  5. Ismételjük meg ezt 4-szer. A ropogós pizzadillákat, miután picit kihűltek, szeletekre vágva, friss bazsalikommal tálaljuk.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


Elkészítési tipp

Készíthetjük nyugodtan bármilyen pizza feltéttel, 4 féle sajttal,vagy  gombával is.


Paradicsomos alap helyett, tejfölössel is ízletes!

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyeknek is tökéletes, ha kukoricalisztből készült tortillát használunk.