“Cukorral vagy cukor nélkül?” káposztás tészta

Ha tetszik a recept, mentsd el

Nehéz kérdés. Van, aki így is, úgy is szereti. Van, aki csak a sósra esküszik. Mások pedig elképzelni sem tudják porcukor nélkül. Akárhogy is, a káposztás tésztának vagy más néven cvekedlinek hagyománya van nyáron.

Elő- és elkészítési idő

60 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 450 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • kis fej káposzta
  • 2 ek kristálycukor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek Vénusz étolaj
  • só, bors
  • 300 g fodros tészta
  • bors vagy porcukor

Elkészítés

  1. Vágjuk minél keskenyebb csíkokra a káposztát.
  2. Magas falú serpenyőben hevítsünk Vénusz étolajat, majd tegyük bele a káposzta csíkokat, ezután következhet a felaprított fokhagyma. Keverjük el, míg kicsit össze nem esik. Adjuk hozzá a kristálycukrot, és gyakori kevergetés mellett alacsony hőmérsékleten pirítsuk barnára, miközben hagyjuk, hogy a cukortól kicsit karamellizálódjon. Ha megpuhult - nagyjából 40 perc alatt -  sózzuk, borsozzuk.
  3. Eközben forraljunk vizet, sózzuk, és főzzük meg a tésztát a csomagolásán feltüntetett ideig. Szűrjük le, és hagyjuk lecsöpögni.
  4. Keverjük a kész káposztához, és pirítsuk össze még pár percig.
  5. Ízlés szerint sóval, borssal és akár porcukorral tálaljuk.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

A káposztát reszelhetjük is, de akkor érdemes kinyomkodni a levét. 


Adjunk egy kanálnyi Vénusz étolajat a főzővízhez, hogy ne tapadjon össze a tészta.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyeknek készítsük gluténmentes tésztából. 


Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

532 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Cukorral vagy cukor nélkül?” káposztás tészta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk minél keskenyebb csíkokra a káposztát.
  2. Magas falú serpenyőben hevítsünk Vénusz étolajat, majd tegyük bele a káposzta csíkokat, ezután következhet a felaprított fokhagyma. Keverjük el, míg kicsit össze nem esik. Adjuk hozzá a kristálycukrot, és gyakori kevergetés mellett alacsony hőmérsékleten pirítsuk barnára, miközben hagyjuk, hogy a cukortól kicsit karamellizálódjon. Ha megpuhult - nagyjából 40 perc alatt -  sózzuk, borsozzuk.
  3. Eközben forraljunk vizet, sózzuk, és főzzük meg a tésztát a csomagolásán feltüntetett ideig. Szűrjük le, és hagyjuk lecsöpögni.
  4. Keverjük a kész káposztához, és pirítsuk össze még pár percig.
  5. Ízlés szerint sóval, borssal és akár porcukorral tálaljuk.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

A káposztát reszelhetjük is, de akkor érdemes kinyomkodni a levét. 


Adjunk egy kanálnyi Vénusz étolajat a főzővízhez, hogy ne tapadjon össze a tészta.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyeknek készítsük gluténmentes tésztából.