“Hidegen ajánljuk” Mentás kefires tökleves krutonnal

Ha tetszik a recept, mentsd el

A menta és a kefir is tökéletes hűsítő a melegben, és mindkettő szuperül illik az egyik legkönnyebb nyári zöldséghez a tökhöz. Lehűteni kötelező! 

Elő- és elkészítési idő

15 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 290 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1,5 kg tök
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl víz
  • 5 dl kefír
  • fél marék friss menta
  • só, bors

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a tököt, vágjuk félbe, majd kaparjuk ki a magjait. Reszeljük le nagylyukú reszelőn, és sózzuk be kicsit.
  2. Hevítsünk Vénusz étolajat magas falú fazékban, ezután futtassuk meg rajta az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Mielőtt színt kap, adjuk hozzá a lereszelt tököt, öntsük fel a kevés vízzel és néha átkeverve főzzük puhára. Sózzuk ízlés szerint.
  3. Aprítsuk fel a mentalevelek nagy részét és keverjük a tökhöz. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a kefirt, és botmixerrel turmixoljuk egyenletesre.
  4. Hagyjuk kihűlni és tálaljuk kanálnyi étolajon megpirított apróra vágott kenyérkockával, kevés friss mentával.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

A kruton készülhet bármilyen gluténmentes pékáruból, amit az érzékenyek is fogyaszthatnak.


Ha krémesebb ízre vágyunk a kefir lecserélhető joghurtra is. 


Ha nem szeretjük a mentát, kaporral is isteni.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

496 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Hidegen ajánljuk” Mentás kefires tökleves krutonnal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a tököt, vágjuk félbe, majd kaparjuk ki a magjait. Reszeljük le nagylyukú reszelőn, és sózzuk be kicsit.
  2. Hevítsünk Vénusz étolajat magas falú fazékban, ezután futtassuk meg rajta az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Mielőtt színt kap, adjuk hozzá a lereszelt tököt, öntsük fel a kevés vízzel és néha átkeverve főzzük puhára. Sózzuk ízlés szerint.
  3. Aprítsuk fel a mentalevelek nagy részét és keverjük a tökhöz. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a kefirt, és botmixerrel turmixoljuk egyenletesre.
  4. Hagyjuk kihűlni és tálaljuk kanálnyi étolajon megpirított apróra vágott kenyérkockával, kevés friss mentával.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

A kruton készülhet bármilyen gluténmentes pékáruból, amit az érzékenyek is fogyaszthatnak.


Ha krémesebb ízre vágyunk a kefir lecserélhető joghurtra is. 


Ha nem szeretjük a mentát, kaporral is isteni.