“Hol lehet a hidegfront?” Hideg kovászos uborka-krémleves

Ha tetszik a recept, mentsd el

Megesik, hogy ódzkodunk bekapcsolni a tűzhelyet  a meleg miatt. Ilyenkor kell elővenni a kovászos uborkát és a botmixert, és néhány perc alatt finom levest tehetünk az asztalra.

Elő- és elkészítési idő

20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 180 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kigyóuborka
  • 30 dkg kovászos uborka
  • 2 dl kovászos uborka lé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 dl joghurt
  • 2 dl víz
  • 3 ek Vénusz étolaj
  • só, bors
  • friss kapor

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a kígyóuborkát, és vágjuk apró kockára. Kockázzuk fel a kovászos uborkát is és tegyük őket nagy keverőedénybe.
  2. Reszeljük bele a gerezd fokhagymát, öntsük fel a kovászos uborka levével, a joghurttal, a vízzel, a pár kanálnyi Vénusz étolajjal, és botmixerrel turmixoljuk le egyenletesen selymesre.
  3. Sózzuk ízlés szerint, és tálaljuk zsenge kaporral és frissen őrölt borssal.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Tálalás előtt hűtsük le jó alaposan!


Adhatunk mellé pirított kenyérkockákat, úgy tartalmasabb lesz a leves. 


Ételallergia tipp

Laktózmentes joghurtot használva az erre érzékenyek is fogyaszthatják.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

507 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Hol lehet a hidegfront?” Hideg kovászos uborka-krémleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a kígyóuborkát, és vágjuk apró kockára. Kockázzuk fel a kovászos uborkát is és tegyük őket nagy keverőedénybe.
  2. Reszeljük bele a gerezd fokhagymát, öntsük fel a kovászos uborka levével, a joghurttal, a vízzel, a pár kanálnyi Vénusz étolajjal, és botmixerrel turmixoljuk le egyenletesen selymesre.
  3. Sózzuk ízlés szerint, és tálaljuk zsenge kaporral és frissen őrölt borssal.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Tálalás előtt hűtsük le jó alaposan!


Adhatunk mellé pirított kenyérkockákat, úgy tartalmasabb lesz a leves. 


Ételallergia tipp

Laktózmentes joghurtot használva az erre érzékenyek is fogyaszthatják.