“Hűsítsenek a zöldek!” Zöld csicseriborsó-főzelék

Ha tetszik a recept, mentsd el

A frissítő zöldek és a csicseriborsó együtt könnyű nyári ebéd. A beleütött tojással pedig mosolyt csal az asztal körüli arcokra.

Elő- és elkészítési idő

40 + 15 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 550 Kcal

Allergének

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 konzerv csicseriborsó
  • 25 dkg zöldborsó
  • 3 ek Vénusz étolaj
  • 4 szál újhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg petrezselyem
  • 8 dkg koriander
  • 8 dkg friss menta
  • 5 dkg friss spenót
  • 4 tojás
  • só, bors

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban, kevés Vénusz étolajon futtassuk meg a felaprított újhagyma felét és a fokhagymát. Amint egy kis színt kap, adjuk hozzá a zöldborsót, és öntsük fel az egyik csicseriborsó konzerv levével.
  2. Közepes lángon pár perc alatt főzzük puhára, közben adjuk hozzá az összes felaprított friss zöldfűszert. Ha a borsó megpuhult, botmixerrel pürésítsük le teljesen. Sózzuk ízlés szerint!
  3. Nagy teflonserpenyőben kanálnyi étolajon pirítsuk le a maradék újhagymát. Öntsük fel a zöldfűszeres-zöldborsós pürével, és adjuk hozzá a csicseriborsót és a megmosott spenótot is. Gyakran kavarva forraljuk össze.
  4. Alakítsunk ki négy mélyedést a rotyogó főzelékben, majd üssünk mindbe egy-egy tojást. Főzzük, amíg összeáll a tükörtojás, majd tálaljuk forrón kevés friss korianderrel és frissen őrölt borssal.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

A végén egy fél lime levével tehetjük pikánssá.


Ha szeretjük a csípőset, adjunk mellé chili szeleteket.


Variációként jól működik, ha egy-két kiskanál őrölt római köményt keverünk bele az elején az összefőzésnél.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

496 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Hűsítsenek a zöldek!” Zöld csicseriborsó-főzelék

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban, kevés Vénusz étolajon futtassuk meg a felaprított újhagyma felét és a fokhagymát. Amint egy kis színt kap, adjuk hozzá a zöldborsót, és öntsük fel az egyik csicseriborsó konzerv levével.
  2. Közepes lángon pár perc alatt főzzük puhára, közben adjuk hozzá az összes felaprított friss zöldfűszert. Ha a borsó megpuhult, botmixerrel pürésítsük le teljesen. Sózzuk ízlés szerint!
  3. Nagy teflonserpenyőben kanálnyi étolajon pirítsuk le a maradék újhagymát. Öntsük fel a zöldfűszeres-zöldborsós pürével, és adjuk hozzá a csicseriborsót és a megmosott spenótot is. Gyakran kavarva forraljuk össze.
  4. Alakítsunk ki négy mélyedést a rotyogó főzelékben, majd üssünk mindbe egy-egy tojást. Főzzük, amíg összeáll a tükörtojás, majd tálaljuk forrón kevés friss korianderrel és frissen őrölt borssal.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


Elkészítési tipp

A végén egy fél lime levével tehetjük pikánssá.


Ha szeretjük a csípőset, adjunk mellé chili szeleteket.


Variációként jól működik, ha egy-két kiskanál őrölt római köményt keverünk bele az elején az összefőzésnél.