“Honnan van az ebéded?” Párolt zöldbabos reteksaláta

Ha tetszik a recept, mentsd el

Hamar össze lehet dobni a másnapi ebédet egy kis friss zöldbabból, sonkából és retekből, de kiegészítőnek bármilyen zöldséget használhatunk a hűtőből.

Elő- és elkészítési idő

10 + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 330 Kcal

Hozzávalók

  • 150 g zsenge zöldbab
  • 50 g bébi spenót
  • 1 csomag retek
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Vénusz étolaj 
  • 4 főtt tojás
  • 5-6 szelet fekete erdő sonka
  • pirított tökmag

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan az összes zöldséget. A retket vágjuk vékony szeletekre, a fokhagymával együtt.
  2. Hevítsük fel a Vénusz étolajat egy serpenyőben, majd dobjuk rá a zöldbabot. Nagyjából 5 perc után jöhet mellé a felszeletelt sonka és fokhagyma. Pirítsuk őket még 1-2 percig, végül keverjük hozzá a tökmagot is.
  3. Vegyünk elő egy salátás tálat, alaposan rázzuk benne össze a retket, a spenótot és a zöldbabos keveréket, és már tálalhatjuk is az ebédet. Sózzuk ízlés szerint!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Vegetáriusoknaknak sonka helyett készíthetjük grillsajttal.


Ha úgy érezzük ennyivel nem lakunk jól, készítsünk hozzá krutont egy kis maradék kenyérből. 


Tökmag helyett bármilyen magot használhatunk.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

496 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Honnan van az ebéded?” Párolt zöldbabos reteksaláta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan az összes zöldséget. A retket vágjuk vékony szeletekre, a fokhagymával együtt.
  2. Hevítsük fel a Vénusz étolajat egy serpenyőben, majd dobjuk rá a zöldbabot. Nagyjából 5 perc után jöhet mellé a felszeletelt sonka és fokhagyma. Pirítsuk őket még 1-2 percig, végül keverjük hozzá a tökmagot is.
  3. Vegyünk elő egy salátás tálat, alaposan rázzuk benne össze a retket, a spenótot és a zöldbabos keveréket, és már tálalhatjuk is az ebédet. Sózzuk ízlés szerint!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Vegetáriusoknaknak sonka helyett készíthetjük grillsajttal.


Ha úgy érezzük ennyivel nem lakunk jól, készítsünk hozzá krutont egy kis maradék kenyérből. 


Tökmag helyett bármilyen magot használhatunk.