“Dobj bele mindent” Grillsajtos kenyérsaláta/panzanella

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ez egy klasszikus hűtőt kiürítő recept, ami annak ellenére, hogy saláta, elég tartalmas a benne lévő kenyértől. Nyugodtan jöhet bele ebből is a száraz maradék.

Elő- és elkészítési idő

15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 380 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 20 dkg kenyér 
  • 4 ek Vénusz étolaj
  • grillsajt
  • 15 dkg koktél paradicsom
  • 100 g rukkola
  • 14-20 bazsalikom levél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés

  1. Teflonserpenyőben hevítsük fel a Vénusz étolajat. Adjuk hozzá a kockákra vágott kenyeret, majd a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Vegyünk elő egy másik serpenyőt, hevítsünk ebben is étolajat, majd közepes lángon süssük meg benne a grillsajtot, úgy, hogy mellédobjuk akoktél paradicsomokat egészben. Mikor készen van, várjunk pár percet amíg kihűl, majd vágjuk kockákra.
  3. Egy keverőtálban keverjük össze a rukkolát a bazsalikommal, adjuk hozzá a pirított kenyeret, az összeesett paradicsomot és a felkockázott grillsajtot. Óvatosan keverjük át, sózzuk, borsozzuk, és már tálalhatjuk is.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Friss paradicsom helyett használhatunk szárított paradicsomot.


Használjunk a salátába teljes kiőrlésű kenyeret, úgy egészségesebb lesz az ételünk.


Adhatjuk köretként akár grillezett csirkemell mellé.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

530 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Dobj bele mindent” Grillsajtos kenyérsaláta/panzanella

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Teflonserpenyőben hevítsük fel a Vénusz étolajat. Adjuk hozzá a kockákra vágott kenyeret, majd a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Vegyünk elő egy másik serpenyőt, hevítsünk ebben is étolajat, majd közepes lángon süssük meg benne a grillsajtot, úgy, hogy mellédobjuk akoktél paradicsomokat egészben. Mikor készen van, várjunk pár percet amíg kihűl, majd vágjuk kockákra.
  3. Egy keverőtálban keverjük össze a rukkolát a bazsalikommal, adjuk hozzá a pirított kenyeret, az összeesett paradicsomot és a felkockázott grillsajtot. Óvatosan keverjük át, sózzuk, borsozzuk, és már tálalhatjuk is.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Friss paradicsom helyett használhatunk szárított paradicsomot.


Használjunk a salátába teljes kiőrlésű kenyeret, úgy egészségesebb lesz az ételünk.


Adhatjuk köretként akár grillezett csirkemell mellé.