„Hamar elkészül” házi banana split

Ha tetszik a recept, mentsd el

Fagyi helyett ezúttal pohárkrémként készítjük, sütés nélkül, hogy a nagy melegben még véletlenül se kelljen közel menni a sütőhöz.

Elő- és elkészítési idő

30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 860 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Konyhai aprítógépben daráljuk le a kekszet a Vénusszal. Töltsük a morzsalék felét poharak aljába.
  2. Hámozzuk meg a banánokat, vágjuk 3-4 centis darabokra, majd tegyük hideg vízbe szeleteket. Ha egy fél citrom levét belefacsarjuk a vízbe, nem fog bebarnulni a banán!
  3. Keverjük krémesre a mascarponét a porcukor felével. A tejszínből a maradék porcukor hozzáadásával verjünk tejszínhabot, majd forgassuk össze a mascarponekrémmel, hogy könnyű habot kapjunk.
  4. Rétegezzük a poharakba a hozzávalókat a következőképpen: kekszmorzsa, krém, banán, kekszmorzsa, banán, krém.
  5. Vízgőz felett olvasszunk csokoládét, majd csorgassuk a pohárdesszertünk tetejére. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Használhatunk hozzá egyéb gyümölcsöket, például ananászt is.


Megszórhatjuk mogyoróval, vagy akár más magokkal is.


Tejcsoki helyett próbáljuk ki fehér és étcsokival.

Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható, finom, vaníliaízű és illatú sütőmargarin

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

507 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Hamar elkészül” házi banana split

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Konyhai aprítógépben daráljuk le a kekszet a Vénusszal. Töltsük a morzsalék felét poharak aljába.
  2. Hámozzuk meg a banánokat, vágjuk 3-4 centis darabokra, majd tegyük hideg vízbe szeleteket. Ha egy fél citrom levét belefacsarjuk a vízbe, nem fog bebarnulni a banán!
  3. Keverjük krémesre a mascarponét a porcukor felével. A tejszínből a maradék porcukor hozzáadásával verjünk tejszínhabot, majd forgassuk össze a mascarponekrémmel, hogy könnyű habot kapjunk.
  4. Rétegezzük a poharakba a hozzávalókat a következőképpen: kekszmorzsa, krém, banán, kekszmorzsa, banán, krém.
  5. Vízgőz felett olvasszunk csokoládét, majd csorgassuk a pohárdesszertünk tetejére. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Használhatunk hozzá egyéb gyümölcsöket, például ananászt is.


Megszórhatjuk mogyoróval, vagy akár más magokkal is.


Tejcsoki helyett próbáljuk ki fehér és étcsokival.