“Frissítő vacsora” Tzatziki

Ha tetszik a recept, mentsd el

A tzatzikit sokszor csak nyáron készítjük, pedig egész évben adott hozzá minden alapanyag. Szendvicsek, halak, virsli, vagy egy szelet sült csirke mellé is finom, krémes és friss saláta. 

Elő- és elkészítési idő

10 + 5 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~165 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a kígyóuborkát, majd reszeljük le nagy lyukú reszelőn. Reszeljük apróra a fokhagymát, keverjük össze az uborkával. Tegyük szűrőbe, és csepegtessük le kicsit.
  2. Nagy keverőedényben laza mozdulatokkal keverjük ki a tejfölt a joghurttal és az olajjal. Adjuk hozzá a lereszelt uborkát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. Felhasználásig tároljuk hűtőszekrényben.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Pürésítsük botmixerrel az uborkát: lecsöpögtetés után összekeverve a tejföllel és a joghurttal szuper krémet kapunk, amibe mártogathatunk akár rántott zöldséget, akár mást amihez csak kedvünk van.

Vághatunk bele extra feltétként sajtot, sonkát, és akkor akár komplett vacsoraként is működik.

Vénusz Immuno étolaj

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

532 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Frissítő vacsora” Tzatziki

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a kígyóuborkát, majd reszeljük le nagy lyukú reszelőn. Reszeljük apróra a fokhagymát, keverjük össze az uborkával. Tegyük szűrőbe, és csepegtessük le kicsit.
  2. Nagy keverőedényben laza mozdulatokkal keverjük ki a tejfölt a joghurttal és az olajjal. Adjuk hozzá a lereszelt uborkát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. Felhasználásig tároljuk hűtőszekrényben.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!



Elkészítési tipp

Pürésítsük botmixerrel az uborkát: lecsöpögtetés után összekeverve a tejföllel és a joghurttal szuper krémet kapunk, amibe mártogathatunk akár rántott zöldséget, akár mást amihez csak kedvünk van.

Vághatunk bele extra feltétként sajtot, sonkát, és akkor akár komplett vacsoraként is működik.

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz Napfölt a salátához: nagyon finom krémes lesz tőle.