„De te pucolod!” Rácz ponty

Ha tetszik a recept, mentsd el

A nyárban az egyik legjobb dolog a lecsó, a rácz pontynak pedig ez az alapja. Érdemes kipróbálni, mert garantáltan sikerünk lesz vele. A halpucolást pedig bízzuk csak másra!

Elő- és elkészítési idő

100 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 510 Kcal

Allergének

Hal

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 70 dkg újkrumpli
  • 80 dkg lecsópaprika
  • 40 dkg paradicsom
  • 3 nagyobb fej hagyma
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 80 dkg ponty filé
  • 4 ek Vénusz Immuno étolaj
  • só, bors
  • tejföl

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Csumázzuk ki a paprikát, majd vágjuk 5-6 centis darabokra. Daraboljuk hasonló méretűre a paradicsomot és a hagymát is!
  3. Enyhén beolajozott magas falú tepsiben terítsük szét a felkarikázott krumplit, enyhén sózzuk be, majd tegyük a sütőbe 30 percre.
  4. Amíg a krumpli sül, főzzük elő a lecsót: Kevés étolajon, magas falú fazékban futtassuk meg a nagyra darabolt hagymát. Amint összefonnyad, hintsük be a fűszerpaprikával, keverjük össze, majd adjuk hozzá a paprikát, paradicsomot is. Fedjük le, és néha átkavarva hagyjuk, hogy levet eresszen. Sózzuk ízlés szerint.
  5. Tisztítsuk meg a ponty filét, töröljük teljesen szárazra, majd éles késsel irdaljuk be a bőréig, amilyen aprólékosan csak tudjuk. Így átvágjuk a szálkákat, és nem lesz vele nagyobb gondunk evés közben. Sózzuk be!
  6. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés olajat, majd óvatosan helyezzük bele a bőrével lefelé a halszeleteket, és nagy lángon süssük 5-6 perig, amíg megpirul a hal bőre.
  7. Vegyük ki a tepsit a sütőből és merőkanállal szedjünk egy réteg lecsót a krumplira. Helyezzünk rá sült halat, majd újra lecsót! Tegyük a tetejére a maradék halat, helyezzük vissza a sütőbe, és süssük össze 190 fokon további 25-30 percig.
  8. Tálaljuk forrón, kevés krémesre kevert tejföllel és frissen őrölt borssal.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

                  Elkészítési tipp

                  Ha nem szeretjük a krumplit, ezt kihagyhatjuk belőle nyugodtan. Rizzsel vagy akár kenyérrel is finom.


                  A lecsó elkészítéséhez vágjuk jó nagyra a hagymát, így még finomabb és levesebb a lecsó.


                  Ha pontyfilével dolgozunk, célszerű mindig olyan aprólékosan beirdalni, ahogy csak tudjuk, így nem kell vesződni evés közben a szálkákkal.

                  Vénusz Immuno

                  D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

                  * Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

                  Ha tetszik a recept, mentsd el

                  Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

                  TOVÁBBI RECEPTEK

                  496 db recept találat. Elértél a lista aljára.

                  Betöltést jelző forgó ikon

                  További receptek betöltése

                  „De te pucolod!” Rácz ponty

                  Hozzávalók

                  Elkészítés

                  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
                  2. Csumázzuk ki a paprikát, majd vágjuk 5-6 centis darabokra. Daraboljuk hasonló méretűre a paradicsomot és a hagymát is!
                  3. Enyhén beolajozott magas falú tepsiben terítsük szét a felkarikázott krumplit, enyhén sózzuk be, majd tegyük a sütőbe 30 percre.
                  4. Amíg a krumpli sül, főzzük elő a lecsót: Kevés étolajon, magas falú fazékban futtassuk meg a nagyra darabolt hagymát. Amint összefonnyad, hintsük be a fűszerpaprikával, keverjük össze, majd adjuk hozzá a paprikát, paradicsomot is. Fedjük le, és néha átkavarva hagyjuk, hogy levet eresszen. Sózzuk ízlés szerint.
                  5. Tisztítsuk meg a ponty filét, töröljük teljesen szárazra, majd éles késsel irdaljuk be a bőréig, amilyen aprólékosan csak tudjuk. Így átvágjuk a szálkákat, és nem lesz vele nagyobb gondunk evés közben. Sózzuk be!
                  6. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés olajat, majd óvatosan helyezzük bele a bőrével lefelé a halszeleteket, és nagy lángon süssük 5-6 perig, amíg megpirul a hal bőre.
                  7. Vegyük ki a tepsit a sütőből és merőkanállal szedjünk egy réteg lecsót a krumplira. Helyezzünk rá sült halat, majd újra lecsót! Tegyük a tetejére a maradék halat, helyezzük vissza a sütőbe, és süssük össze 190 fokon további 25-30 percig.
                  8. Tálaljuk forrón, kevés krémesre kevert tejföllel és frissen őrölt borssal.

                  Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


                                  Elkészítési tipp

                                  Ha nem szeretjük a krumplit, ezt kihagyhatjuk belőle nyugodtan. Rizzsel vagy akár kenyérrel is finom.


                                  A lecsó elkészítéséhez vágjuk jó nagyra a hagymát, így még finomabb és levesebb a lecsó.


                                  Ha pontyfilével dolgozunk, célszerű mindig olyan aprólékosan beirdalni, ahogy csak tudjuk, így nem kell vesződni evés közben a szálkákkal.