„Vidd magaddal a strandra” házi langalló szendvics

Ha tetszik a recept, mentsd el

A lángos nélkül nem strand a strand, de ha már unjuk, vihetünk magunkkal langalló szendvicset, ami a saját konyhánkban készül.

Elő- és elkészítési idő

2 óra

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 650 Kcal

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 közepes krumpli 
  • 50 dkg liszt (BL 80)
  • 25 g élesztő
  • ~ 2 dl víz
  • 1 tk cukor
  • 2 tk só
  • 3 ek Vénusz Immuno étolaj
  • Vénusz Immuno kenőmargarin
  • szalámi
  • sajt
  • rukkola

Elkészítés


  1. 25 perc alatt, enyhén sós vízben főzzük puhára héjastól a krumplit. Ha megpuhult, hideg víz alatt húzzuk le a héját, majd törjük össze.
  2. Gyúrjunk tésztát a lisztből, az összetört krumpliból és az élesztőből a cukor, só és víz hozzáadásával. Akkor jó, ha lágy, engedelmes tésztát kapunk! Fedjük be tiszta konyharuhával, majd száraz helyen kelesszük a duplájára másfél óra alatt.
  3. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  4. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd nyújtsuk ki a megkelt tésztát és helyezzük a tepsibe. Hagyjuk további 20 percet pihenni, ezután szurkáljuk meg villával, hintsük be durva szemű sóval, és tegyük az előmelegített sütőbe.
  5. Süssük készre 15-20 perc alatt, amíg aranybarna lesz a teteje. Ha kész, hagyjuk a tepsiben kihűlni.
  6. Daraboljuk fel nagy szeletekre a kész langallót, felezzük el a darabokat, és már neki is állhatunk ízlésünk szerint összeállítani a szendvicseket!

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

A szendvicsbe pakolhatunk bármit, ami sokáig eláll, keményebb sajtokat és szalámiféléket.


Felezzük meg a tészta vízmennyiségét, és pótoljuk tejjel, így lazább lesz a tészta.


Felfuttathatjuk külön is az elmorzsolt élesztőt kevés cukrozott langyos vízben (vagy tejben), de enélkül is meg fog kelni a tészta!


Vénusz Immuno

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

507 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Vidd magaddal a strandra” házi langalló szendvics

Hozzávalók

Elkészítés


  1. 25 perc alatt, enyhén sós vízben főzzük puhára héjastól a krumplit. Ha megpuhult, hideg víz alatt húzzuk le a héját, majd törjük össze.
  2. Gyúrjunk tésztát a lisztből, az összetört krumpliból és az élesztőből a cukor, só és víz hozzáadásával. Akkor jó, ha lágy, engedelmes tésztát kapunk! Fedjük be tiszta konyharuhával, majd száraz helyen kelesszük a duplájára másfél óra alatt.
  3. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  4. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd nyújtsuk ki a megkelt tésztát és helyezzük a tepsibe. Hagyjuk további 20 percet pihenni, ezután szurkáljuk meg villával, hintsük be durva szemű sóval, és tegyük az előmelegített sütőbe.
  5. Süssük készre 15-20 perc alatt, amíg aranybarna lesz a teteje. Ha kész, hagyjuk a tepsiben kihűlni.
  6. Daraboljuk fel nagy szeletekre a kész langallót, felezzük el a darabokat, és már neki is állhatunk ízlésünk szerint összeállítani a szendvicseket!

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

A szendvicsbe pakolhatunk bármit, ami sokáig eláll, keményebb sajtokat és szalámiféléket.


Felezzük meg a tészta vízmennyiségét, és pótoljuk tejjel, így lazább lesz a tészta.


Felfuttathatjuk külön is az elmorzsolt élesztőt kevés cukrozott langyos vízben (vagy tejben), de enélkül is meg fog kelni a tészta!