„Mire odaérünk, elfogy” Fokhagymás cheddaros keksz

Ha tetszik a recept, mentsd el

A hosszabb nyári utazások elengedhetetlen kellékei a rágcsák. Ha van kedvünk, cseréljük le a boltban kapható kekszeket, és készítsük el ezt az isteni sajtos kekszet, amiért oda lesznek az útitársaink.

Elő- és elkészítési idő

10 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 660 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 250 g liszt
  • 40 g Vénusz Sütőmargarin
  • fél marok friss metélőhagyma
  • 2 tk sütőpor
  • 2 tk cukor
  • 2 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 160 g vörös cheddar sajt
  • 25 dkg tejföl
  • 2 tk só

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Nagy keverőedényben forgassuk össze a lisztet a sütőporral, a fűszerpaprikával, a cukorral és a sóval. Adjuk hozzá a finomra reszelt sajtot és fokhagymát, majd a Vénuszt és a tejfölt is. Hintsük meg a felaprított metélőhagymával, és fakanállal keverjünk híg tésztát belőle.
  3. Két kanál segítségével halmozzunk 4-5 centis kis kupacokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük készre 20-25 perc alatt, amíg szép aranybarna színt kap.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Feldobhatjuk a kekszet extrákkal, például sonkával vagy zöldfűszerekkel.


Ha szeretjük a csípőset, keverhetünk hozzá jalapeno paprikát.


Ételallergia tipp

Gluténmentes lisztkeverékből elkészíthetjük gluténmentes változatát.


Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

507 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Mire odaérünk, elfogy” Fokhagymás cheddaros keksz

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Nagy keverőedényben forgassuk össze a lisztet a sütőporral, a fűszerpaprikával, a cukorral és a sóval. Adjuk hozzá a finomra reszelt sajtot és fokhagymát, majd a Vénuszt és a tejfölt is. Hintsük meg a felaprított metélőhagymával, és fakanállal keverjünk híg tésztát belőle.
  3. Két kanál segítségével halmozzunk 4-5 centis kis kupacokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük készre 20-25 perc alatt, amíg szép aranybarna színt kap.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Feldobhatjuk a kekszet extrákkal, például sonkával vagy zöldfűszerekkel.


Ha szeretjük a csípőset, keverhetünk hozzá jalapeno paprikát.


Ételallergia tipp

Gluténmentes lisztkeverékből elkészíthetjük gluténmentes változatát.